Uricaniul trece la colectarea selectivă a deșeurilor

Uricaniul trece la colectarea selectivă a deșeurilor

DISTRIBUIȚI

Administrația publică locală uricăneană vrea neapărat să intre în rândul lumii civilizate și să se alinieze acelor localități din țară în care colectarea selectivă a reziduurilor menajere nu este doar o lozincă. Asta am auzit-o de la domnul viceprimar Corneliu Braia, când am stat de vorba cu dumnealui, la primărie, iar puțin după aceea, în oraș fiind, mi-am dat seama că, într-adevăr, se lucrează la asta.

Toate cele
douăsprezece puncte gospodărești din Uricani  vor fi, pe rând, modernizate. Suprafața fiecăruia va fi mai mare, iar spațiul ocupat este betonat și îngrădit. În plus, fiecare va fi acoperit. Asta, fiindcă au fost cazuri în care, în acest an, a plouat atât de mult, încât apa a îngreunat gunoaiele din containere, iar asta, la rândul ei, a „îngreunat” suma din  factura pe care primăria o achită societății de salubrizare.

După ce se va
termina amenajarea punctelor gospodărești, acestea vor fi dotate cu containere  de diferite culori și inscripționate. Unul va fi pentru gunoiul menajer propriu-zis, altul pentru pet-uri, altul pentru sticlă etc. Operațiune va fi finalizată până la sfârșitul acestui an, urmând ca autospeciala de salubrizare să ia numai gunoiul menajer, iar muncitorii de pe celelalte autospeciale ale societății să asigure colectarea materialelor reciclabile. „Va trebui, însă, a subliniat vicele Corneliu Braia, ca și uricănenii să înțeleagă necesitatea și binefacerile acestui procedeu, nu numai în ceea ce privește protejarea mediului, ci și prin economia de bani pe care acesta o va aduce bugetului local”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii