Uricani / Şcoala din Câmpu lui Neag va arăta ca scoasă din cutie

Uricani / Şcoala din Câmpu lui Neag va arăta ca scoasă din cutie

DISTRIBUIȚI

Nu o dată, Dănuţ Buhăescu a putut fi auzit mândrindu-se cu faptul că oraşul Uricani, localitatea păstorită de el ca primar, este cea mai întinsă din ţară. Dar ceea ce nu spune primarul, ci auzi de la uricăneni, este că locuitorii şi cartierele în care ei stau sunt tratate cu aceeaşi atenţie, fără pic de discriminare.

Dovadă că 
acest lucru este realitate, iar nu vorbe goale, o constituie introducerea iluminatului public – despre care am scris de curând – şi refacerea sau chiar asfaltarea multor drumuri vicinale. Nu demult s-au terminat de pietruit drumurile Rostoveanu, Dosu’ Galbenului, Păroasa şi Feţele Topliţei şi sunt în lucru drumurile Bilugu şi Dinoni Harşa. Şi, simţindu-mă dator să amintesc şi zonele în care, curând, va pătrunde iluminatul public, dau doar trei nume. Cele ale zonelor Lazăr, Rostoveanu şi Cheile Buţii. Atât deocamdată.

Nu se poate, însă,
trece cu vederea un alt aspect referitor la preocupările primăriei şi ale consiliului local uricănean. Acela privind îmbunătăţirea continuă a condiţiilor din instituţiile de învăţământ ale oraşului. Şi asta se petrece nu numai la şcolile existente în oraşul propriu-zis. Dănuţ Buhăescu şi vicele său Corneliu Braia consideră că şi educaţia şcolară a copiilor din satul Câmpu lui Neag trebuie să beneficieze de aceleaşi condiţii pe care le au elevii liceului şi ai şcolilor gimnaziale din oraş.

Ca atare,
un obiectiv important, aflat deja aproape spre finalizare, trecut în agenda de lucru a administraţiei publice locale a fost repararea de la „A” la „Z” a clădirii şcolii din Câmpu lui Neag. Aş pune pariu că, în alte sate, şcoala ar fi fost închisă demult dacă ea ar fi fost frecventată numai de douăzeci şi patru de copii. Zece în clasele I-IV şi paisprezece de grădiniţă, aşa cum este la Câmpu lui Neag. Primăria din Uricani nu a procedat aşa, deşi ar fi fost mai comod şi mai puţin costisitor pentru ea. Ca atare, a investit în lucrările care trebuia neapărat să fie efectuate.

S-a reparat absolut
totul. Începând de la acoperiş, pereţii exteriori şi cei interiori şi au fost puse la punct instalaţia sanitară şi cea electrică. Meşterii nu au fuşerit nimic. Nu pentru că l-au avut mai tot timpul lângă ei pe unul de la primărie, ci fiindcă sunt conştienţi de utilitatea imobilului la care lucrează. „Când totul va fi gata – mi-a spus viceprimarul Corneliu Braia – în mod sigur că nu vom mai avea niciun fel de obstacol în calea obţinerii autorizaţiilor necesare funcţionării şcolii!”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii