Uricani / Asigurările date de Dănuţ Buhăescu nu sunt vorbe în vânt

Uricani / Asigurările date de Dănuţ Buhăescu nu sunt vorbe în vânt

DISTRIBUIȚI

La începutul acestei luni, pe când eram în biroul primarului Dănuț Buhăescu mi-a fost dat să văd și să aud ceva care imediat m-a dus cu gândul la un fapt oarecum similar, petrecut în Vulcan, dar cu un final total diferit de cel de la Uricani.

La primar venise o femeie
însoțită de doi copii care, după cum aveam să aflu, era în așteptarea repartizării unei locuințe din fondul locativ de stat. Și, cum e obiceiul mai peste tot, ea pusese ochii deja pe o garsonieră din blocul 35 de pe strada Progresului pe care chiriașul de până atunci era pe punctul de a o părăsi. Numai că acesta, nu-i voi zice numele, a început să facă bășcălie de ea, cum că n-o să fie ea aia care se va muta în locul lui, fiindcă primarul i-ar fi promis-o altcuiva.

Treaba asta cu promisul
altcuiva l-a cam deranjat pe Dănuț Buhăescu. Unu la mână, fiindcă nici vorbă de așa ceva, și, doi la mână, pentru că el cunoștea situația familială a celei care venise, să-i spună asta. A liniștit-o pe femeia agitată lămurind-o că locuințele de stat nu le dă el, ci că există o comisie a consiliului local care face repartițiile. După care l-a chemat pe viceprimarul Corneliu Braia, care este președintele acestei comisii. I-a explicat acestuia întreaga situație și l-a rugat ca, la prima ședință a comisiei, să pună în discuție cererea femeii. „Dacă domnul vice zice c-o să vi-o aprobe, e clar că se va aproba”, a domolit-o primarul. „Și încă ceva, a avertizat-o el. Nu te cerți cu nimeni, nici cu ăla, cum îi zice, că se va rezolva în comisie, după care vii și semnezi contactul!”.

Și acum conexiunea
cu ceea ce am zis c-am văzut mai demult la Vulcan. Un bărbat care tânjea după un apartament într-unul dintre cele două blocuri sociale de pe Aleea Traian venise la o ședință de consiliu local, ca să-i amintească vicelui vulcănean, și el președintele comisiei de repartizare a locuințelor, că i s-au lungit urechile de când așteaptă. Fusese și el invitat să vină când era vorba ca membrii comisiei să se întrunească, numai că, mi-a zis omul, s-a dus degeaba. Nici vorbă, atunci, de vreo ședință a acesteia. Numai că, om care nu se lasă în nici un fel călcat în picioare, acesta a continuat să pistoneze și, din câte știu, ulterior cererea i-a fost soluționată favorabil. Dar ce s-ar fi întâmplat dacă nu era așa de încăpățânat?

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii