Uricani / ​​​​​​​Dănuț Buhăescu a dat din nou măsura spiritului său gospodăresc

Uricani / ​​​​​​​Dănuț Buhăescu a dat din nou măsura spiritului său gospodăresc

DISTRIBUIȚI

de Gheorghe OLTEANU

Ninsoarea începută luni dimineața – zăpada mieilor, a Babelor pe stil vechi, spuneți-i cum vreți! – nu l-a prins pe picior greșit pe primarul Dănuț Buhăescu. Ba, mai mult decât asta, el parcă o prevăzuse.

 

Zic asta,

fiindcă, într-o discuție de acum două-trei săptămâni, purtată la o cafea la el în birou, eu mă arătam sincer mirat de modul în care se desfășoară lucrările de reabilitare la cele patru blocuri de locuințe, sper să le fi numărat corect, dar și la cele de modernizare a rețelelor de apă și canalizare. Asta, pentru că, uite, i-am zis lui Buhăescu, vremea ține cu voi! Ei, ei, nea Ghiță, mi-a replicat el, iar asta mi-o amintesc perfect, eu nu cred eu că iarna o să ne lase așa de repede!

 

Și a avut

dreptate. Luni, utilajele primăriei, care stăteau în stand by, dar pregătite să fie pornite oricând, au fost scoase din nou pe străzile Uricaniului. După un scurt instructaj făcut de către primarul Dănuț Buhăescu, inginerul Daniel Băescu și-a luat oamenii  – cinci care sunt pe utilaje (două freze șenilate de zăpadă, buldoexcavatorul R7, încărcătorul frontal Komatzu FT 714)  și unsprezece oameni cu manualul care manevrează și cele două cărucioare de împrăștiat material antiderapant – și a purces la treabă.

 

Toată ziua de luni

și, în continuare, marți, s-a acționat pentru înlăturarea zăpezii de pe bulevardele Muncii și Republicii și de pe străzile 1 Mai, Jiului, Revoluției, Progresului, Brazilor, Sterminos și Catedralei. Ieri dimineață, când l-am sunat, inginerul Danile Băescu mi-a comunicat că au mai rămas de deszăpezit străzile Tâmplarului și Șerponilor. Înlăturarea zăpezii nu s-a limitat numai la arterele de circulație din oraș. Concomitent, s-a făcut acest lucru și pe străzile vicinale din localitățile componente Valea de Brazi și Câmpu lui Neag. În aceste zone operațiunea o fac cele trei utilaje închiriate de primărie.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii