Universitatea din Petroșani / Prezentată ambasadorului din Belarus

Universitatea din Petroșani / Prezentată ambasadorului din Belarus

DISTRIBUIȚI

Andrei M. Grinkevich, ambasadorul Republicii Belarus în România, a efectuat luni, 19 martie, o vizită de lucru în județul Hunedoara.

Ambasadorul Andrei M. Grinkevich a vizitat în cursul anului trecut o serie de prefecturi din țară, întreprinzând un adevărat turneu pentru consolidarea relațiilor cu autoritățile române.
La întâlnirea cu ambasadorul, care a avut loc la Prefectura Hunedoara, au participat prefectul județului Hunedoara – Fabius Tiberiu Kiszely, viceprimarul municipiului Deva – Ovidiu Moș, președintele Consiliului Județean Hunedoara – Mircea Flaviu Bobora, directorul Camerei de Comerț și Industrie Hunedoara – Crinela Gafton și inspectorul școlar general Maria Ștefănie.
În cadrul acestui tip de întâlniri, fiecare parte vine în fața celeilalte cu un portofoliu, o propunere de colabo­rare. Această țară este un important producător de tractoare, utilaje de scară mare, autobuze, troleibuze și camioane, anvelope, aparate electronice pentru bucătărie și un actor puternic în domeniul medicinii, informaticii, agriculturii, opticii, educației și turismului. Ambasadorul a subliniat capacitățile Republicii Belarus în furnizarea de echipamente grele pentru infrastructură, industrie forestieră și transporturi. Așadar, Mircea Flaviu Bobora și Ovidiu Moș și-au manifestat interesul pentru studierea ofertei de autobuze electrice produse în Republica Belarus. Dacă o fi cu noroc, s-ar putea ca pe Linia Verde din Valea Jiului să ne plimbăm cu autobuze electrice realizate în Belarus.
Au fost luate în discuție posibile cooperări între instituții de învățământ la nivel de școli și universități, punându-se accentul pe cooperarea în domeniul instruirii în domeniul minier și a unui schimb de experiență între elevi, studenți și profesori.
Universitatea din Petroșani a fost prezentată ca o instituție cu profil unic în România, care ar putea constitui baza unei cooperări între cele două state în domeniul minier. Având în vedere că Belarusul are o industrie puternică producătoare de mașini și utilaje, este posibil să devină o piață interesantă de muncă pentru studenții români. La fel de posibil este ca studenții din Petroșani să poată participa la programe de schimb de experiență în această țară.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii