Universitatea din Petroșani / Pregătiri pentru acreditări de mastere și pentru documentaţia...

Universitatea din Petroșani / Pregătiri pentru acreditări de mastere și pentru documentaţia școlilor doctorale

DISTRIBUIȚI

În momentul de față, la Universitatea din Petroșani se pregătesc dosarele de acreditare pentru anul următor.

Referitor la acest aspect, prof.univ.dr.ing. Sorin Radu, ne-a oferit cu multă amabilitate câteva amănunte: „Suntem într-o perioadă în care ne pregătim pentru anul viitor, când se acreditează toate masterele care nu au fost până acum acreditate în sistemul universitar, implicit de la universitatea noastră. Pregătim dosarele de acreditare în acest sens și sperăm să fie totul în regulă și așa cum ne-am programat. Facem, de asemenea, și documentația pentru acreditarea școlilor doctorale. Și aici este vorba de domeniile de activitate din cadrul acestor școli doctorale, dosarul urmând a fi depus la începutul anului viitor, urmând ca ulterior să înceapă vizitele oficialilor pe domeniile respective, în așa fel încât să sperăm că spre finele anului 2019 să funcționeze toate domeniile care vor fi acreditate.
Noi avem un domeniu nou de vreo trei ani, intitulat Inginerie și Management. S-ar putea ca din cele cinci domenii pe care le avem acum, unul să nu-l putem acredita anul viitor, pentru că nu mai avem cadre didactice la universitate. Fac referire la domeniul Inginerie electrică, acolo unde mai avem un singur conducător de doctorat, și acela este titular la Craiova. În rest, celelalte domenii sunt în regulă din acest punct de vedere. De fapt, din toate punctele de vedere, vorbesc aici de domeniile Mine, Petrol și Gaze, unde avem și Ploieștiul, Inginerie Industrială, Inginerie și Management – de care am vorbit anterior – și Teoria Sistemelor”.
L-am întrebat pe rectorul Radu Sorin dacă există în vederea sa și a colegilor și alte domenii noi pentru Școala Doctorală de la Universitatea din Petroșani.
„Da, avem în vedere și alte domenii noi, cum ar fi Contabilitatea, de exemplu, unde avem conducători de doctorat, dar nu avem trei, cum ar trebui. Ca atare, momentan, nu putem crea școală doctorală pe domeniul respectiv. Și atunci, doamna profesor Mariana Man este conducător de doctorat, dar la Craiova, în acest domeniu. Sperăm, totuși, ca alți colegi să reușească să vină înspre noi și să deschidem alte și alte domenii. În viitorul apropiat urmează fie să întărim domeniile care există în prezent cu noi conducători de doctorat, fie să atragem spre universitatea noastră alți conducători de doctorat – care la început pot funcționa în alte centre universitare, iar după ce noi avem minim doi, cu unul din altă parte vom putea funcționa pe domeniul respectiv”, a răspuns rector Universității din Petroșani.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii