Unii curăţă, alţii distrug, fiecare după cum îl ajută intelectul

Unii curăţă, alţii distrug, fiecare după cum îl ajută intelectul

DISTRIBUIȚI

Distrugerea sălbatică a unor edificii, bunuri, proprietăți se numește act de vandalism şi este pedepsit de lege, sancționat de opinia publică. Cu toate acestea actele de vandalism au loc din nevoia de epata, de a ieși din tipar, uneori chiar din nevoia de a transmite un mesaj, ele oglindesc pur și simplu neputința, slăbiciunea, prostia. Administrațiile locale sunt cel mai adesea cele care plătesc pentru a remedia actele de distrugere, iar in extenso noi toți. Tocmai pentru că vandalii sunt unul, doi, câțiva, iar noi, restul, suntem mai mulți și mai buni, asemenea acte trebuie raportate și sancționate.
La Lupeni primăvara aceasta primăria a încercat să se achite de îndatoririle edilitare, iar marți, 3 aprilie, în urma sesizărilor primite de la cetățeni, a fost curățată zona dintre blocurile V3 și 2A, de pe strada Vâscozei și au fost amenajate platforme unde se colectează gunoiul menajer.
Miercuri dimineața, alături de doi agenți ai poliției locale, primarul Lucian Resmeriță asista surprins la efectele unui act de vandalism în urma căruia au fost incendiate și grav deteriorate mai multe recipiente de colectare a gunoiului menajer.
„Fac din nou un apel la cetățeni să menținem curățenia și bunurile din localitatea noastră!”, a transmis primarul. Probabil a înțeles și că va trebui să investească mai mult în sistemul video de supraveghere în localitate.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii