Un omor fioros în judeţul Hunedoara

Un omor fioros în judeţul Hunedoara

DISTRIBUIȚI

„În comuna Streisângeorgiu din plasa Haţeg, judeţul Hunedoarei s-a întâmplat în săptămâna trecută un omor fioros. Dan Maria, nevasta lui Zamfir Dan şi fata lor înfiată Opriţa Inaşel trăiau de multă vreme rău unii cu alţii şi de aceea bărbatul Zamfir Dan de câteva zile s-a mutat de acasă la un vecin al său.

Ca să le facă însă necaz femeilor, el mergea noaptea la ele acasă şi le spăria, bătându-le în uşe, ba într-o noapte le-a spart şi fereştrile toate.

Întâlnindu-se apoi mai deunăzi cele două femei pe când veneau de la lucru cu Zamfir Dan, i-au spus să se astâmpere, căci altfel nu va fi bine de el. Bărbatul după asta tot nu s-a liniştit, ci încă în aceiaşi seară s-a dus înapoi acasă ca să tragă la răspundere pe nevastă şi pe fata sa, că de ce l-au ameninţat.

Femeea văzând că bărbatul are poftă de arţag, i-a spus să plece din casă şi fiindcă aceasta n-a vrut, a pus mâna pe secure gata de bătaie.

Bărbatul văzând primejdia a vrut să fugă pe fereastră, dar în clipa aceea fata lui l-a lovit cu o furcă de fier, doborându-l la pământ. După asta, nevasta cu securea iar fata aruncând furca cu un ciomag, au început să-l îmblătească pe om până ce l-au lăsat mort.

Văzând isprava lor, ele au încercat apoi să fugă amândouă din sat, dar jandarmii au prins de veste şi l-au arestat”.

Comunicat de Felix OSTROVSCHI din „Lumea şi Ţara” (Anul VII, nr.41, 13 octombrie 1929).

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii