Un ginere şi-a omorât socrul pentru că n-a vrut să-i dea nevasta...

Un ginere şi-a omorât socrul pentru că n-a vrut să-i dea nevasta înapoi

DISTRIBUIȚI

„Un flăcău cu numele Ioan Guiu din Coroieşti, judeţul Hunedoara a luat în căsătorie pe fata unui plugar cu numele George Lupşa. Căsnicia tinerilor căsătoriţi a fost fericită şi la un an s-a născut din ea şi un copilaş sănătos şi frumos de-ţi era mai mare dragul să te uiţi la el. Socrul însă nu privea cu ochi buni căsnicia aceasta, din pricină că feciorul care-i luase fata, era om sărac.

De aceea, după naşterea copilului, el şi-a dus înapoi acasă fata, cu copil cu tot, şi pe lângă toate rugămintele ginerelui său, n-a mai vrut o dată cu copilul să i-o dee înapoi, spunând că e sărac şi nu are cu ce o ţinea.

Tânărul bărbat din pricina aceasta s-a dat de supărare beţiei şi a început să petreacă mai toată vremea prin crâşme, unde bea adesea chiar în tovărăşia socrului său, căruia de asemenea îi plăcea să cam toarne pe gâtlej. În cursul acestor petrecanii ginerele îi vorbea socrului de cele mai multe ori numai despre nevastă-sa, rugându-l pe socrul său în mai multe rânduri să i-o dee înapoi. Dar bătrânul socru nu vroia nici să audă de aşa ceva. A doua zi de Rusalii în anul acesta, ginerele şi cu socrul său au beut iarăşi foarte mult împreună şi ca de obicei au vorbit tot despre fată. Socrul însă şi de data aceasta, i-a răspuns verde, că nu-i mai dă fata.

Într-un târziu, apoi socrul a plecat spre casă, iar ginerele său beat tun s-a luat şi el după el şi i-a împlântat de vreo cinci  ori cuţitul în spate, omorându-l pe loc. Dându-şi acum socoteală de această faptă, tribunalul din Deva l-a osândit pe ginerele păcătos la conci ani de închisoare”. [„Lumea şi Ţara”, Anul VIII, nr.47, 23 noiembrie 1930].

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii