Un container multi-risc intrat în dotarea ISU Hunedoara

Un container multi-risc intrat în dotarea ISU Hunedoara

DISTRIBUIȚI

În cadrul I.S.U. Hunedoara, la Bretea Română a fost predat un containerul multi-risc, destinat optimizării operaţiunilor de căutare-salvare a victimelor în cazul producerii unor situaţii de urgenţă majore.

Tehnica este prevăzută cu echipamente de ultimă generaţie pentru căutarea-salvarea persoanelor în diferite medii ostile vieții. La evenimentul de predare a participat prefectul județului Hunedoara, Fabius Kiszely, alături de reprezentanți ai consiliului local.

Containerul multi-risc dotat cu echipament modern ce permite intervenţii de lungă durată în condiţii dificile va deservi întregul judeţ. Containerul în valoare de peste 300.000 euro este lung de 6,4 metri, lat de 2,5 metri şi înalt de 2,2 metri, având o greutate de opt tone. Acesta conţine, în sertare şi rafturi, cărucioare şi lăzi metalice, în interiorul cărora sunt aşezate echipamente diverse, de la un cort militar (cu încălzire), sisteme pneumatice de ridicare, echipamente de descarcerare, de pătrundere, echipamente pentru imobilizarea pacienţilor, tărgi de transport speciale, unelte, trei generatoare electrice, chiar şi materiale de construcţii, aparat pentru detecţia curentului electric fără atingere şi multe alte echipamente specifice (PSI, de protecţie pompieri, salvare de la înălţime etc.).

Acest container este dotat și cu un aparat de detectare a persoanelor surprinse sub dărâmături sau sub alte materiale, având posibilitatea de detecta sunete şi a capta imagini din locuri strâmte. Sistemul este compus din cameră articulată, cu braţ telescopic de 4 metri şi senzori acustici.

Inspectorul șef al I.S.U. Hunedoara, locotenent colonel Viorel Demean, spune că instituţia a fost dotată, recent, cu acest container, judeţul Hunedoara fiind printre primele zece din țară dotate cu astfel de echipamente.

Alina PIPAN

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii