Un chinez depistat de ITM la muncă, fără acte. Acesta este obligat...

Un chinez depistat de ITM la muncă, fără acte. Acesta este obligat să părăsească țara în 30 de zile

DISTRIBUIȚI

Polițiștii Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al judeţului Hunedoara, în cooperare cu inspectori de muncă din cadrul ITM Hunedoara, au efectuat, la data de de 12 martie, o acțiune, în urma căreia  la o societate comercială, a fost depistat un cetățean  chinez, în vârstă de 35 de ani, care desfășura activități lucrative fără forme legale.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că străinul nu aveau drept de muncă la societatea comecială controlată, respectiv nu deținea aviz de muncă. Urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări au emis pe numele cetățeanului chinez o decizie de returnare prin care acesta a fost obligat să părăsească ţara în termen de 30 zile.

Totodată, societatea comercială a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 10.000 lei, pentru primirea la muncă a unui cetățean străin fără aviz de angajare, în conformitate cu prevederile O.G. nr. 25 din 26 august 2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii