Un bărbat a fost prins după ce a doborât cu pușca un...

Un bărbat a fost prins după ce a doborât cu pușca un căprior, fără autorizație de vânătoare la Lăpugiu

DISTRIBUIȚI
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Polițistul care a fost împușcat de braconieri astă vară a intrat în teren imediat după ce s-a recuperat, iar ieri a mai prins un braconier, care împușcase un crăpior. Pentru modul exemplar în care a acţionat, atât în cadrul acţiunii din vară, cât şi a celei din data de marți, 11 decembrie, conducerea IPJ Hunedoara va analiza posibilitatea recompensării  a agentului de poliţie.

Ieri, 11 decembrie, în jurul orei 21:00, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din cadrul I.P.J. Hunedoara, împreună cu polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală Ilia și angajați  ai A.V.P.S., s-au deplasat în fondul cinegetic Lăpugiu, unde au identificat  un bărbat de 39 de ani, din localitatea Făget, judeţul Timiş.  Asupra acestuia au fost găsite: o armă de vânătoare (încărcată cu un cartuș de vânătoare), o cartușieră pentru port cartușe de vânătoare pe care se aflau 12 cartușe de vânătoare, o raniță ce conținea 7,7 kg carne de vânat (căprior) şi un sac ce conținea o piele de căprior mascul, cu cap și trofeu.

Braconierul  posedă permis de armă, însă s-a deplasat în fondul cinegetic, unde a împușcat un căprior mascul, fără a deţine o autorizație de vânătoare legală.  Acesta a încercat să fugă de la locul faptei, un agent de poliţie din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase, l-a oprit  trăgând două focuri de avertisment în plan vertical, cu pistolul din dotare, reușindu-se, astfel, prinderea bărbatului.

Poliţiştii au luat măsura ridicării armei de vânătoare, a muniției aferente, a cărnii de vânat, a pielii și trofeului în vederea expertizării şi au întocmit dosar de cercetare penală în cauză,  sub aspectul comiterii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor şi braconaj cinegetic.

Pentru modul exemplar în care a acţionat, atât în cadrul acţiunii din vară, cât şi a celei din data de 11.12.2017, conducerea IPJ Hunedoara va analiza posibilitatea recompensării  a agentului de poliţie.

Astă vară implicarea polițistului a dus la destructurarea unui grup care câștiga bani frumoși din braconaj

Agentul de poliţie care a făcut uz legal de armă şi a reuşit prinderea bărbatului aflat la braconaj este acelaşi care, a fost împușcat în picior într-o acțiune similară în data de 2 august, la Tisa, comuna Burjuc. A scăpat după ce a fost tratat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva.

Colegii lui au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de ultraj  şi uz de armă letală fără drept. Cu ajutorul procurorilor au efectuat cercetări în vederea identificării prezumtivului autor, care a reuşit, la adăpostul întunericului, să fugă de la locul faptei, folosind un autoturism de teren.

În urma probatoriului administrat, la data de 21.08.2017, poliţiştii hunedoreni, cu sprijinul colegilor lor din cadrul IPJ Timiş şi IPJ Alba, au efectuat 9 percheziţii domiciliare pe raza localităţilor hunedorene Dobra, Bătrâna,  Lăpugiu, precum şi în localităţi din judeţul Timiş.

În urma acestor percheziţii, poliţiştii au ridicat în vederea expertizării 5 arme de vânătoare şi muniţia aferentă (peste 500 de cartuşe) deţinute legal, precum şi 3 arme de vânătoare deţinute ilegal şi muniţia aferentă (150 de cartuşe, trofee de vânătoare, carne de vânat şi alte bunuri susceptibil a fi  utilizate  în activități de  braconaj cinegetic.

De asemenea, 12 persoane au fost conduse la sediul Poliţiei pentru audieri,  printre aceştia aflându-se şi bărbatul de 41 de ani, din comuna Pietroasa, judeţul Timiş, bănuit de fapta de uz de armă letală fără drept şi ultraj asupra agentului de poliţie al  Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase Hunedoara.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii