Ucraina a pornit un program național de management al deșeurilor, iar Adarco...

Ucraina a pornit un program național de management al deșeurilor, iar Adarco Invest Petroșani ar putea fi unul dintre furnizorii de echipamente și tehnologie pentru implementarea lui

DISTRIBUIȚI

La invitația  Camerei de Comerț și Industrie a Ucrainei precum și a administrației publice din Kiev,  Adarco Invest Petroșani a participat în perioada 2-3 octombrie 2018 în capitala Ucrainei la evenimentul international din domeniul managementului deșeurilor – Waste Management 2018 .

Adarco Invest Petroșani a participat la lucrările acestui important eveniment internațional atât în calitate de expozant cu stand propriu, cât și cu o comunicare de specialitate intitulată:  Adarco Invest – principalul producator de instalații complexe de sortare, de tratare mecano -biologică și de transfer deșeuri din România.

Ca și în alți ani, expoziția din Kiev a reunit o sumă importantă de companii de profil și de specialiști în domeniu din mai multe țări. În scopul rezolvării problemelor de mediu generate de importantele stocări de deșeuri acumulate, Ucraina este la acest moment foarte interesată să acumuleze cunoștinte de specialitate, să promoveze echipamente, instalații și tehnologii deja recunoscute și aplicate cu succes pe plan mondial, cu precadere în țările membre ale Uniunii Europene.

Principala noutate pe care organizatorii au precizat-o încă din prima zi a fost aceea ca programul național de strategie în domeniul managementului deșeurilor din Ucraina a fost aprobat de guvernul acestei țări în data de 8 noiembrie 2017 . Obiectivele stabilite prin programul național ucrainian prevăd următoarele realizari pentru perioada 2018 -2030: organizarea pe teritoriul Ucrainei a 5.000 de centre de colectare selectivă a deșeurilor, construirea a 240 de mari centre de recepție a deșeurilor, construirea a 735 de stații de sortare, construirea a 19 stații complexe pentru incinerarea deșeurilor termice, construirea a 50 de gropi metropolitane pentru colectarea deșeurilor municipale  solide ( MSW). O parte dintre aceste obiective s-ar putea realiza în colaborare cu antreprenorul petroșenean.

Dacă luăm în considerare activitatea constantă pe care o desfășoară în acest domeniu, experiența acumulată și recunoasterea națională și internațională pe care deja o are, Adarco Invest nu avea cum să lipsească de la acest eveniment.  Mai mult de jumătate din stațiile complexe de sortare, de tratare mecano-biologica ( TMB), de transfer deșeuri din România sunt proiectate, fabricate , montate și puse în funcțiune pe principiul “dat la cheie” de către firma din Petroșani . Acestora li se adaugă instalații similare livrate de Adarco Invest în Germania, Ungaria, Rusia.

Camera de Comerț și Industrie a Ucrainei și administratia publică locală din Kiev au invitat la lucrările acestui eveniment producatori de echipamente și instalații, experți în elaborarea de studii de fezabilitate și de tehnologii optime in colectarea, sortatea și valorificarea deșeurilor, astfel încat efectul acestora asupra mediului înconjurator să fie substanțial redus.

Standul Adarco Invest din Petroșani reprezentat de o echipă alcătuită din directorul general, directorul de calitate și un proiectant de specialitate a fost vizitat de mulți specialiști în domeniu atât din țara gazdă Ucraina cât și din Rusia, Belarus, Germania, Olanda, Lituania, Estonia, Moldova. Nu au lipsit reprezentanți ai Ministerului Mediului din Ucraina, ai administrației locale din Kiev , președintele executiv al organizatiei ISWA ( International Solid Waste Association ) și alții. Discuțiile avute, detalierile de ordin tehnic, au prezentat interes. Câțiva dintre vizitatorii standului Adarco Invest Petroșani și-au exprimat intenția să dezvolte în timp scurt relații de colaborare prin perfectarea unor contracte care să aibă ca obiect de activitate furnizarea de către societatea din Petroșani a instalațiilor complexe și a echipamentelor specifice pentru procesarea deșeurilor, cunoscute deja la nivel internațional .

După experiența dela Kiev,  Adarco Invest  a primit câteva cereri de ofertă pentru proiectarea, fabricația, livrarea , montarea și punerea în funcțiune a unor instalații complexe de sortare în Ucraina și în Belarus.

”Adarco Invest va trata cu maximum de responsabilitate toate solicitările  acestor potențiali clienți  iar în cazul în care vor fi perfectate contracte ferme, toate eforturile firmei vor fi canalizate în direcția respectării cu strictete a obiectivelor și clauzelor stipulate . Implicit, calitatea fabricației și respectarea termenelor prevazute în contracte, sunt deziderate de la care Adarco Invest nu se abate niciodată”, informează conducerea Adarco.

Ca urmare a recunoașterii pe care o are prin activitatea desfasurată de-a lungul timpului în domeniul managementului deșeurilor,  atât în România cât și pe plan internațional, Camera de Comerț si Industrie din Ucraina a conferit cu acest prilej societății Adarco Invest din Petroșani  Diploma pentru participarea activă la expoziția internațională de echipamente și tehnologii pentru colectarea și reciclarea deșeurilor -Waste Management 2018, 2-3 octombrie, Kiev, Ucraina.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii