Tudor Mihăescu-Duţă, / Vicecampion naţional la şah şcolar

Tudor Mihăescu-Duţă, / Vicecampion naţional la şah şcolar

DISTRIBUIȚI

După ce anul trecut Clubul de Şah Deva a avut-o pe Iris Antal campioană naţională şcolară la numai şase ani, anul acesta un alt foarte tânăr şahist devean a fost la un pas să repete performanţa ei.

Tudor Mihăescu-Duţă a devenit vicecampion la şah clasic la ediţia din 2018 a Campionatului Naţional Şcolar de Şah, care s-a desfăşurat la Olăneşti – Râmnicu Vâlcea în perioada 10–11 februarie.
Clubul de Şah Deva a aliniat la startul competiţiei – care s-a desfăşurat pe grupe de vârstă şi a cuprins întreceri la categoriile şah clasic, şah rapid, blitz şi dezlegări – patru sportivi, pe Tudor Mihăescu-Duţă (la U-7 ani), Ionică Lupşe (la U-9 ani), Vlad Mihăescu-Duţă şi Tudor Stănescu (la U-11 ani).
„Rezultatele obţinute de sportivii noştri au fost foarte bune, ei reuşind să se impună şi să evolueze permanent la primele mese ale competiţiei. Rezultatul lui Tudor Mihăescu este unul extrem de valoros pentru noi, el fiind format şi antrenat la Clubul de Șah Deva. Proiectul nostru de promovare a şahului în Deva începe, iată, să dea roade şi pe plan naţional. Aş aminti, spre exemplu, că la grupa lui Tudor în primii zece clasaţi au fost nouă şahişti de la opt cluburi diferite din Bucureşti, Deva fiind clasată pe locul 2, la egalitate de puncte cu locul 1, departajare realizându-se la coeficienţi. Le mulţumim celor patru sportivi care au reprezentat Deva, prezenţa lor la acestă competiţie naţională şi rezultatele obţinute au venit ca răsplată a muncii depuse de ei”, a declarat Cosmin Tătăruş, preşedintele Clubului de Şah Deva şi antrenor în cadrul clubului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii