Trist, dar adevărat: Metaloglobus i-a trimis în Liga 3 pe „energeticieni”

Trist, dar adevărat: Metaloglobus i-a trimis în Liga 3 pe „energeticieni”

DISTRIBUIȚI

Metaloglobus a îngenuncheat Energeticianul şi a trimis-o, din punct de vedere sportiv, în Liga 3.  Însă echipa care joacă la Petroșani mai are încă o șansă de a rămâne în Liga 2: dacă Pandurii Tg Jiu va fi depunctată atunci la Petroșani vom mai vedea meciuri de liga 2.

Înfrângerile cu Luceafărul (0-1 pe teren propriu) şi cu Chindia (2-1 la Târgovişte), dar şi prezentarea lui Laszlo Balint, la mijlocul săptămânii, ca viitor antrenor al echipei UTA au inflamat puţin spiritele la Metaloglobus. În ciuda tuturor acestor lucruri, formaţia bucureşteană a reacţionat excelent la ultimul meci desfăşurat pe teren propriu în acest sezon, iar Energeticianul nu a avut multe de spus.
În faţa unei echipe care încă avea şanse să se salveze de la retrogradare pe plan sportiv, Metaloglobus s-a impus la scor de neprezentare, 3-0. Totuşi, după o primă repriză destul de echilibrată, bucureştenii s-au descătuşat în partea secundă, iar reuşitele lui Mihai Potecea (54′) şi Valentin Ghenovici (63′ şi 88′) au adus o victorie care mai îndulceşte despărţirea de Balint şi de unii dintre jucători.
„Mă bucur foarte mult că echipa a reacţionat foarte bine după ultimele două insuccese. Ştiam că nu ne aşteaptă un meci uşor. Energeticianul era, efectiv, disperată, prin prisma poziţiei în clasament. Victoria este cu atât mai importantă pentru noi, cu cât ne-am confruntat cu nişte absenţe extrem de importante: Ovidiu Herea, Sota şi Caramalău – suspendaţi, Lungu, Ionescu şi Negotei – accidentaţi. Tocmai de aceea, ţin să-i felicit din tot sufletul pe băieţi, pentru că s-au adaptat foarte bine cerinţelor tactice, am fost obligat să schimb sistemul, am fost obligat să folosesc anumiţi jucători pe posturi pe care nu erau obişnuiţi, dar băieţii au reacţionat foarte bine, au avut o atitutine foarte bună şi am reuşit să câştigăm trei puncte importante în primul rând pentru noi, pentru orgoliul nostru şi pentru respectul faţă de fotbal. Îmi doresc foarte mult să încheiem sezonul tot cu o evoluţie foarte bună şi cu un rezultat pe măsură”, a spus Laszlo Balint după succesul cu Energeticianul.
După acest succes, Metaloglobus a acumulat 49 de puncte şi a urcat pe locul 9, la egalitate cu Luceafărul, care are un golaveraj mai bun şi e pe 8. În ultima etapă a sezonului, echipa bucureşteană joacă în deplasare, la Timişoara, cu ASU Politehnica (locul 13, 45 de puncte).
Va fi, totodată, şi ultimul meci la Metaloglobus al antrenorului Laszlo Balint şi al portarului Florin Iacob, care vor lua calea Aradului, unde vor merge la UTA.
De partea cealaltă, Energeticianul a rămas cu 39 de puncte, pe ultima poziţie retrogradabilă şi, sportiv, a picat în Liga 3, fiindcă Pandurii, câştigătoare cu 1-0 acasă cu ASU Politehnica, are cinci puncte în plus. Totuşi, echipa de la Petroşani poate scăpa de retrogradare dacă gorjenii nu-şi plătesc datoriile imputate de FIFA până la 30 mai, situaţie în care vor fi penalizaţi cu 9 puncte. Energeticianul joacă în ultima rundă pe teren propriu, cu Chindia, echipă care, cu siguranţă, va dori să câştige pentru a terminat sezonul pe locul 1 în Liga 2.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii