Toți călcăm accelerația dacă e liber drumul, dar numai unii sunt dovediți...

Toți călcăm accelerația dacă e liber drumul, dar numai unii sunt dovediți de radar. Weekendul acesta 277 de șoferi au fost prea grăbiți

DISTRIBUIȚI

În perioada 28-30.06.2019, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră pe drumurile deschise circulaţiei publice din judeţul Hunedoara, efectivele de poliţie rutieră din cadrul Serviciului Rutier Hunedoara au desfăşurat acţiuni pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză.

Poliţiştii au folosit  echipamentele video de supraveghere a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor instalate pe autospeciale și cinemometrele portabile model TruCAM.

Pe lângă acestea, se vor utiliza și aparatele etilotest, etilometru și drugtest, pentru depistarea și sancționarea celor aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

În urma acţiunii, poliţiştii au aplicat 277 de sancţiuni contravenţionale , din care:

pentru nerespectarea regimului de viteză legal stabilit: 277 de contravenţii;permise reținute pentru nerespectarea regimului de viteză legal stabilit: 16 permise;pentru alte abateri de la legislaţia care reglementează circulaţia pe drumurile publice: 5 dosare penale.

De asemenea, poliţiştii au reţinut 16 permise de conducere, din care 14 pentru depăşirea cu mai mult de 50km/h a vitezei legal stabilite, iar două pentru consum de băuturi alcoolice.

Exemplificări :

 

  1. În data de 28.06.2019, în jurul orei 22:00, poliţiştii au depistat o tânără care conducea un autoturism pe DJ687, fiind înregistrată cu aparatul radar circulând cu viteza de 107 km/h în localitate (limita maxim admisă fiind de 50 km/h).

Față de tânără, poliţiştii au luat măsura sancționării contravenționale și au dispus măsura complementară a reținerii permisului de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce vehicule pentru o perioadă de 90 zile.

  1. În data de 30.06.2019, în jurul orei 16:30, poliţiştii rutieri au depistat un bărbat în vârstă de 34 de ani, din comuna Sântămăria-Orlea,  care conducea un  autoturism pe DJ687, fiind înregistrat de aparatul radar circulând cu viteza de 124 km/h, în localitate.

Şi în acest caz, poliţiştii au luat măsura sancționării contravenționale și au dispus măsura complementară a reținerii permisului de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce vehicule pentru o perioadă de 90 zile.

  1. În data de 29.06.2019, în jurul orei 08:15, a fost depistat de poliţişti un bărbat în vârstă de 57 de ani, din comuna Răchitova, care conducea un autoturism pe DJ 687, în localitatea Cristur, fiind înregistrat de aparatul radar cu viteza de 112 km/h.

Faţă de bărbat, poliţiştii au luat măsura sancţionării contravenţionale şi au dispus măsura complementară a reţinerii permisului de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de conduce autovehicule pentru o perioadă de 90 zile.

  1. În data de 29.06.2019, în jurul orei 15:40, poliţiştii au depistat un bărbat de 57 de ani, din municipiul Deva, care a condus un autoturism pe Calea Zarandului din Deva, fiind înregistrat de aparatul radar cu viteza de 83 km/h (limita fiind de 70 km/h). În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că respectivul avea dreptul de a conduce autovehicule suspendat, pentru abateri anterioare la regimul circulaţiei rutiere.

În acest caz, pe lângă măsura sancţionării contravenţionale, pe numele bărbatului  poliţiştii au întocmit dosar penal.

  1. În data de 28.06.2019, în jurul orei 23: 00, poliţiştii au depistat în trafic un bărbat în vârstă de 32 de ani, din orașul Uricani, care conducea o autoutilitară marca pe strada Tudor Vladimirescu, din municipiul Lupeni, deşi se afla sub influența băuturilor alcoolice. Bărbatul a fost testat alcooltest cu aparatul etilotest, care a indicat o concentrație de 1,00 mg/l, alcool pur în aerul expirat.
  2. În data de 29.06.2019, în jurul orei 23:45, poliţiştii rutieri din cadrul Poliției Orașului Simeria au oprit  pe DJ668D, în localitatea Tâmpa, motoscuterul condus de  un bărbat de 40 de ani, din satul Băcia.

În urma verificărilor, poliţiştii au stabilit că bărbatul  nu poseda permis de conducere, iar la testarea cu aparatul etilotest a rezultat valoarea de 1,05 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

  1.     În data de29.06.2019, în jurul orei 17.40, poliţiştii care efectuau activităţi  de supraveghere şi control al traficului rutier pe strada  Ion Creangă, din Petrila,  au observat un moped care circula fără a avea montate plăcuţele cu numerele de înmatriculare.

În urma verificărilor, poliţiştii au stabilit că bărbatul care  conducea  mopedul nu deține permis de conducere, iar mopedul pe care îl conducea acesta nu era înmatriculat în circulaţie. În cazul bărbatului, valoarea  indicată  de aparatul etilotest a fost de 1,72 mg/l, alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la Spitalul de Urgenţă Petroşani, unde a refuzat recoltarea  probelor  biologice de sânge necesare stabilirii alcoolemiei.

  1. La data de 30.06.2019, în jurul orei 22:05, poliţiştii din cadrul Poliției Orașului Simeria  au oprit, pe strada Biscaria, din Simeria, autoturismul condus de  un bărbat de 50 de ani, din Simeria.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat.

  1. La data de 30.06.2019, în jurul orei 22:00, poliţiştii au oprit pe strada Biscaria, din Simeria, autoturismul condus de un bărbat de 53 de ani, din Simeria.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,41 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

  1. În data de 30.06.2019, în jurul orei 14:50, poliţiştii au oprit în trafic, pe strada Cabanei, din municipiul Vulcan, autoturismul condus de un bărbat de 50 de ani, din Petrila. Acestuia a refuzat să se supună testării cu aparatul etilotest şi recoltării probelor biologice de sânge necesare stabilirii alcoolemiei.

      

          În ultimele 7 cazuri prezentate, poliţiştii au întocmit dosare de cercetare penală. 

 

Precizăm faptul că, la nivelul județului Hunedoara, de la începutul acestui an, viteza a generat 18% dintre accidentele rutiere grave înregistrate, respectiv 18 accidente (cu 5 mai puține decât în perioada similară a anului trecut), soldate cu decesul unei persoane (cu 5 mai puține persoane decedate decât în perioada similară a anului trecut) şi rănirea gravă a altor 21 (cu 4 mai puțini răniți decât în perioada similară a anului trecut).

Acţiunile poliţiştilor rutier au vizat diminuarea riscului rutier, prin prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere grave (viteza, alcoolul etc.). La acest sfârșit de săptămână, în judeţul Hunedoara nu s-au înregistrat evenimente rutiere grave. Acţiuni de acest gen vor avea loc şi în perioada următoare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii