Tot în spinarea cetățeanului. Municipalitatea din Deva votează apă mai scumpă

Tot în spinarea cetățeanului. Municipalitatea din Deva votează apă mai scumpă

DISTRIBUIȚI

Din datele oficiale pe care le avem la dispoziție, reprezentantul municipalității devene în Adunarea Generală a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Aqua Prest Hunedoara” are mandat ca, spre finalul acestei luni, să voteze prețuri la apă și canalizare mai mari decât cele practicate până acum de Apa Prod, furnizor al acestor utilități.

Fundamentare… fundamentată

În ședința din 27 august 2015, consilierii locali din Deva au acordat un mandat special reprezentantului Consiliului Local Deva în Adunarea Generală a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Aqua Prest Hunedoara”.

Astfel, printr-o adresă înregistrată la Primăria Deva, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Aqua Prest Hunedoara” a comunicat convocatorul la Adunarea Generală din data de 23 septembrie 2015, precum şi avizul primit de la Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice, privind modificarea preţurilor şi tarifelor la serviciile publice de alimentare cu apă şi de canalizare pentru întreaga arie de operare, de către Apa Prod SA.

După cum se știe, din 2008, Municipiului Deva, prin Consiliul Local, s-a asociat cu unele unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Hunedora, în vederea constituirii Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Aqua Prest Hunedoara”.

Potrivit Statutului Asociaţiei aprobarea, modificarea preţurilor şi tarifelor propuse de operator de la data la care asociaţii hotărăsc trecerea la un sistem de tarif unic nu poate fi votată de către reprezentantul Consiliului local decât în baza unui mandat special.

Cetățeanul plătește

Așa se face că, prin Hotărârea Consiliului local nr. 42/ 2013, Cosmin Vasile – director executiv al Direcţiei tehnice, a fost împuternicit să reprezinte Consiliului Local al Municipiului Deva în Adunarea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Aqua Prest Hunedoara”.

Având în vedere expunerea de motive prezentată de primarul municipiului Deva, Petru Mărginean, și o serie de rapoarte, i s-a acordat lui Cosmin Vasile, reprezentantul CL Deva în Adunarea Generală a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Aqua Prest Hunedoara”, mandat special pentru a vota aprobarea preţului pentru apă potabilă dupa cum urmează: 4,72 lei/ mc pentru populaţie, 3,81 lei/ mc pentru restul utilizatorilor, dar și tariful pentru canalizare-epurare la 3,10 lei/ mc pentru populaţie și 2,50 lei/ mc pentru restul utilizatorilor. Hotărârea a fost adoptată cu 20 de voturi pentru.

Necazul este că prețurile pentru care este mandatat reprezentantul municipalității devene sunt mai mari decât cele practicate de furnizorul de servicii, Apa Prod Deva, care are următoarele tarife: apa potabilă cu 4,32 lei/ mc pentru populație, inclusiv TVA, 3,48 lei/ mc pentru restul utilizatorilor, exclusiv TVA și canalizare-epurare cu 2,38 lei/ mc pentru populație, inclusiv TVA, 1,92 lei/ mc pentru restul utilizatorilor, exclusiv TVA.

Așadar, apă mai scumpă pentru deveni. De fapt, pentru toţi clienţii Apa Prod.
Mihaela PETROȘAN

Hotărârea Consiliului local al municipiului Deva poate fi consultată la acest link.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii