Tentativele de înșelăciune continuă. La Deva, alte două cazuri investigate

Tentativele de înșelăciune continuă. La Deva, alte două cazuri investigate

DISTRIBUIȚI

Ieri, 2 august, Poliția municipiului Deva a mai înregistrat două cazuri de înșelăciune și tentativă de înșelăciune.

O femeie de  83 ani, a fost contactată telefonic  ieri, la ora 13.00, de o persoană necunoscută care și-a atribuit calitatea de medic și care, sub pretextul unei traume suferite accidental de fiica sa (care ar fi necesitat o intervenție chirurgicală de urgență), a pretins 8.800 de lei. Ulterior,  persoana vătămată a fost contactată de o femeie care a pretins că este fiica sa şi care i-a confirmat cele spuse de presupusul medic.

Fiind indusă în eroare, persoana vătămată a dat curs solicitării și a dat suma de 8.800 de lei unui bărbat necunoscut, cu care s-a întâlnit în zona Arras, din Deva.  În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de înșelăciune, poliţiştii efectuând cercetări în vederea identificării suspecţilor şi a recuperării prejudiciului.

Tot ieri, un bărbat în vârstă de 75 de ani a fost contactat telefonic de către o persoană necunoscută, care a pretins că este fiica sa (care locuieşte în Regatul Unit al Marii Britanii) și care, sub pretextul unei traume suferite accidental, ce necesită de urgență o intervenție chirurgicală, a pretins de la acesta 3000 de euro. În același context, bărbatul a fost contactat și de un bărbat care și-a atribuit calitatea de medic.

Bărbatul a dat dovadă de prezenţă de spirit şi nu a dat suma solicitată, întrucât și-a dat seama că ar putea fi victima unor escroci. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de tentativă de înșelăciune.

Poliția recomandă:

  •                 Pentru a nu deveni victime ale acestui tip de infracţiune, poliţiştii vă recomandă să nu daţi curs instrucţiunilor primite telefonic de la persoane necunoscute, care invocă diferite calităţi oficiale (avocaţi, procurori, poliţişti, medici etc.) şi să verificaţi veridicitatea afirmaţiilor acestora.
  •                 Notaţi numărul de telefon de pe care aţi fost contactat sau de la care aţi primit mesajul de tip SMS, numele persoanei care vă contactează, calitatea în care se prezintă şi păstraţi atât apelurile cât şi mesajele SMS, pentru ca aceste date să poată fi verificate de către poliţişti, în eventualitatea în care aţi fost deja prejudiciaţi.
  •                 Pentru a împiedica ,,documentarea” infractorilor despre familia dumneavoastră, fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact, pe stradă ori pe reţelele de socializare, aparent întâmplător.
  •                 În cazul în care aţi fost victima unei astfel de infracţiuni vă rugăm să vă adresaţi celei mai apropiate unităţi de Poliţie sau să apelaţi numărul unic de urgenţă 112, în cel mai scurt timp posibil, pentru a spori şansele ca infractorul să fie identificat şi prejudiciul recuperat.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii