Tendinţe în design şi sfaturi pentru amenajarea spaţiului de birouri

Tendinţe în design şi sfaturi pentru amenajarea spaţiului de birouri

DISTRIBUIȚI

Designul spaţiului de lucru este foarte important atât pentru eficienţa, cât şi pentru calitatea muncii. În plus, un birou decorat cu atenţie la detalii duce la o stare de spirit mai bună. Acesta este un factor foarte important de care orice manager ar trebui să ţină cont. Au apus de mult zilele în care o clădire de birouri era un spaţiu sobru, în care oamenii trebuiau doar să muncească.

În prezent, spaţiul unei firme este asemenea unei cărţi de vizită şi exprima foarte bine valorile acesteia. Pe lângă noile soluţii de iluminare a spaţiului, cum ar fi panouri cu led şi instalaţiile mari, pentru o lumină cât mai naturală şi sănătoasă şi un plus de energie, se pune accentul pe diferite elemente de design care fac diferenţa.
Mediul în care trăim influenţează foarte mult modul în care lucrăm şi gândim. De exemplu, într-o companie de publicitate spaţiul de lucru va trebui să arate altfel decât un birou de contabilitate, deoarece oamenii de acolo au nevoie de inspiraţie şi de diverşi stimuli pentru a fi creativi în zona în care activează. Aşadar, mai departe, vei descoperi care sunt trendurile în materie de design al birourilor şi ce anume nu trebuie să lipsească dintr-un spaţiu de lucru decorat inteligent.

Ultimele tendinţe în amenajarea spaţiilor office

În prezent, birourile sunt tot mai pline de culoare şi exprima faptul că bună dispoziţie domneşte în locul respectiv. Trendurile se schimbă constant şi se adaptează tot mai mult nevoilor angajaţilor.

Dispar teancurile de dosare şi camera de arhivă deoarece acum companiile folosesc tehnologia pentru a stoca date, aşa că nu vei mai întâlni teancuri de hârtii ponosite pe birourile angajaţilor. De asemenea, cablurile dispar şi ele, deoarece trăim în epoca wireless. Fără aceste elemente, spaţiul în care se lucrează devine mult mai aerisit şi comod.

Natura mai aproape de tine – plantele sunt şi ele tot mai des folosite ca maniera de decor, însă nu au doar rolul de a înfrumuseţa. S-a dovedit faptul că ele contribuie la nivelul de concentrare şi, în acelaşi timp, purifica aerul din încăpere. Multe clădiri de birouri se bucură şi de amenajări exterioare inspiraţionale, cu spaţiu verde şi zone iluminate, pentru perioada serii. În acest caz, proiectoarele cu led sunt alegerea cea mai bună pentru a ilumina o zonă de agrement în cadrul clădirii sau, de ce nu, un balcon amenajat special ori un spaţiu interior foarte mare. Ele au o putere de iluminare ridicată şi pot fi amplasate uşor, în orice spaţiu.

Spaţii de relaxare – se întâlnesc din ce în ce mai des în firme, acest tip de spaţii, care au rolul de a oferi o pauză bine meritată angajaţilor. Acestea pot fi dotate cu fotolii confortabile, jocuri interactive şi chiar aparate de sport, cum ar fi bicicletele sau banda de alergare. În mediile creative, dar nu numai, este nevoie uneori să te retragi pentru a lua o pauză, pentru a găsi rezolvarea unei probleme sau pentru a căpăta inspiraţie. Unii angajaţi se concentrează chiar mai bine într-un spaţiu de relaxare decât la propriul birou.

Open-space – nu mai sunt deloc în trend birourile acelea închise, care nu încurajau comunicarea între angajaţi. Birourile open-space dictează acum în ceea ce priveşte designul, însă cu siguranţă e nevoie şi de săli închise, pentru momentele în care se optează pentru mai multă intimitate şi linişte.
Spaţiile de lucru şi cele de relaxare sunt foarte importante pentru angajaţi. De aceea ele ar trebui gândite după specificul companiei şi este necesar să domnească culoarea, bună dispoziţie şi creativitatea.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii