Taxa de gunoi – unul dintre subiectele discutate la Asociaţia Municipiilor din...

Taxa de gunoi – unul dintre subiectele discutate la Asociaţia Municipiilor din România

DISTRIBUIȚI

Astăzi, primarul Tiberiu Iacob-Ridzi Petroșani, alături de primarul Gheorghe Ile de la Vulcan și primarii Florin Cazacu de la Brad, Ovidiu Bălan primarul de la Orăștie, și primarul Dan Bobouțanu de la Hunedoara, au stat la masa Reuniunii Adunării Generale a Asociaţiei Municipiilor din România, față în față cu reprezentanții guvernului.

Începând cu ora 10:00, primarii municipiilor membre ale AMR s-au întâlnit la Rin Grand Hotel, Sala Bucureşti, cu preşedintele Senatului -, Călin Popescu-Tăriceanu, preşedintele Camerei Deputaţilor – Liviu Dragnea, prim-ministrul Sorin Grindeanu, ministrul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE) – Sevil Shhaideh și ministrul Mediului – Daniel Constantin, precum şi alţi membri ai Guvernului.

Au fost discutate Codul Administrativ, Statutul Funcţionarului Public, Legea Finanţelor Publice, Legea Salarizării, programele operaţionale cu finanţare europeană, precum si alte teme de interes pentru autorităţile locale cum ar fi taxa pe gunoi, care a zdruncinat administrațiile locale. Totodată, s-au analizat rezultatele întâlnirilor precedente ce s-au desfășurat între șefii de compartimente de achiziții din primăriile de municipii membre ale AMR și președintele Agenției Naționale pentru Achiziții Publice – Bogdan Pușcaș. Scopul acestor întâlniri a fost găsirea de soluții pentru problemele ce apar în procesul de achiziții publice pe noua legislație.

”Am participat astăzi, la Bucureşti, la Adunarea Generală a Asociaţiei Municipiilor din România unde am discutat mai multe probleme ce ţin de finanţarea autorităţilor locale, salarizarea celor din acest sistem, dar şi despre fondurile europene şi ghidurile de aplicare pentru diverse proiecte de finanţare. De asemenea, la întâlnire am mai discutat despre achiziţiile publice, respectiv descentralizarea şi autonomia locală”, a transmis primarul Tiberiu Iacob-Ridzi, care spune că asociația are ca obiectiv primordial dezvoltarea investițiilor locale.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii