Tabără pe tema energiei, la Geoparcul Dinozaurilor

Tabără pe tema energiei, la Geoparcul Dinozaurilor

DISTRIBUIȚI

În această perioadă, cinci voluntari pentru Geoparc, însoțiți de doi reprezentanți ai administrației Geoparcului Dinozaurilor Țara Hațegului, participă la o tabără organizată de Geoparcul UNESCO Muskau Arch, geoparc transfrontalier între Polonia și Germania.Tabăra  se desfășoară în perioada 11 – 14 august, și găzduiește 35 de tineri reprezentând geoparcuri UNESCO din România, Ungaria, Grecia, Italia și geoparcul gazdă.

Tabăra, aflată la a treia ediție, este destinată tinerilor cu vârste între 15 și 16 ani care locuiesc pe teritoriul unui geoparc UNESCO. Tema abordată în acest an este ”Energia întâlnește geologia” (”Energy meets geology”). În acest sens, participanții sunt invitați să cunoască cele patru forțe ale naturii: pământul, focul, apa și vântul, dintr-o altă perspectivă. Prin intermediul mai multor activități și workshopuri ei află despre importanța și impactul acestor forțe ale naturii în economie, legătura lor cu geologia, dar și cu teritoriul Geoparcului Muskau Arch. Mai mult, prin intermediul unui atelier dedicat, tinerii participanți trebuie să dea dovadă de creativitate pentru a fi chiar ei utilizatorii acestor forțe ale naturii.

Participarea celor cinci tineri voluntari hunedoreni la această tabără este o inițiativă a Geoparcului Dinozaurilor Țara Hațegului, administrat de Universitatea din București. Ea se numără printre activitățile educaționale desfășurate la nivel internațional care le oferă voluntarilor posibilitatea de a promova singurul Geoparc UNESCO din România, de a descoperi și alte Geoparcuri și de a întâlni tineri, de vârsta lor, cu pasiuni comune.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii