„Strings”. Rock live la „Piano” din Tg. Jiu

„Strings”. Rock live la „Piano” din Tg. Jiu

DISTRIBUIȚI

Vineri, aproape de ora opt seara, nouă, celor din trupa „Strings”, mai greu ne-a fost să trecem Defileul Jiului, fiindcă, odată ajunşi la Tg. Jiu, deşi se întunecase bine de tot, am găsit neaşteptat de repede localul „Piano”.
Acesta nu mai e
unde se afla când am mai fost invitaţi să cântăm acum exact un an. Din motive care înclin să cred că sunt de natură financiară, Duţu Bărboi, prietenul nostru şi patronul aşezământului, a fost nevoit să caute o altă clădire în care rockerii târgu-jieni să se poată întâlni. Şi a găsit-o pe strada Siret, local în care, înainte, funcţionase un restaurant chinezesc, după cum mi-a fost spus.
Nu aş vrea să fie luată
ca lipsă de modestie, dar adevărul este că modul în care a performat, în seara aceea, trupa rock vulcăneană „Strings” a lăsat o impresie super. Au venit să ne audă şi să ne vadă nu doar rockeri autohtoni, pe care îi ştiam de data trecută, ci şi vreo câţiva băieţi din Petroşani. Prieteni de la „Barock” ai lui Raul Rusu, solistul vocal al trupei. Apoi, Duţu, care era în al nouăsprezecelea cer, ne-a şoptit, la un moment dat, că unui fost regizor gorjean care lucrase la teatrul petroşenean i s-au alăturat alte două personalităţi ale oraşului. Atrase, ne-a zis el, de muzica ce răzbătea afară.
Nici chitaristul solo Milucu Bocoş, 
nici tobarul Iosif „Ioţo” Toth, nici basistul Sorin „Soro” Oltean şi nici la urmă semnatul, ca să nu mai zic de Raul, care era în mega formă, vorba lui, nu am simţit urmă de oboseală pe tot parcursul cântării. Care a durat, cu o mică pauză, în care a trebuit să-mi schimb o coardă la chitară, aproape trei ore. Până după miezul nopţii, fiind, conform zicerilor aceluiaşi Duţu, cea mai lungă prestaţie muzicală petrecută la „Piano”.
Gazdă bună, 
ca-n colindele de Crăciun, Duţu a avut grijă după aceea ca trei dintre noi, care nu erau şoferi, să aibă cu ce să-şi umecteze gâturile. Pentru conducătorii auto a pus vinul la pachet. Unul roşu care, de ce să n-o zic, m-a făcut să plescăi satisfăcut când am băut din el imediat după ce, la Vulcan, am băgat sculele în sala de repetiţii.
Strings la Tg. Jiu – galerie foto

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii