Straja este raiul alb. Până acolo însă, te mănâncă sfinții!

Straja este raiul alb. Până acolo însă, te mănâncă sfinții!

DISTRIBUIȚI

În Straja vin turiști din toată țara, ba și de prin alte țări. Stațiunea oferă tuturor multă distracție, doar că până să ajungi în stațiune trebuie să ai nervi, și autovehicul 4×4, altfel riști să rămâi pe-acolo.

În primul rând că, dacă ai venit pentru prima dată la Straja, și nu ai GPS, drumul spre stațiune este prost semnalizat. Dacă alegi să urci cu mașina în parcările de sus, există posibilitatea să nu mai ieși din parcare. În cazul în care ninge mașinile trebuiesc deszăpezite cu lopata. Deszăpezirea drumului se face strict pe partea carosabilă, parcările sunt încărcate cu zăpadă.

Dacă alegi să urci cu telegondola, idee ce nu pare inițial rea, când ajungi la îmbarcare regreți că ai optat pentru varianta asta. Drumul spre telegondolă este destul de anevoios, se circulă greu. Parcarea de la baza telegondolei este un calvar de gheață. Locurile de parcare sunt împuținate din cauza zăpezii vechi. Dacă găsești loc de parcare, până la el trebuie să iei în roți zecile de gropi formate în geața ce acoperă platforma parcării, și să te rogi să nu rămâi cu mașina pe-acolo.  După ce ai parcat automobilul, până la telegondolă o iei ușor prin același drum cu gropi și băltoace, ca să plătești biletul la telegondolă, și să te îndepărtezi rapid de imaginea dezolantă a parcării.

Scările de acces nu au fost curățate niciodată și ca să ajungi întreg de la un capăt la altul trebuie să te ți bine de balustradă, și să faci tot posibilul să nu îți scape picioarele. Turiștii se plâng mereu, dar se plâng degeaba. Lucrătorii de la telegondolă sunt cei care aud zilnic supărările turiștilor, dar, bineînțeles, nu este treaba lor să rezolve situația.

Că deszăpezirea este ineficientă vede și recunoaște și primarul Lucian Resmeriță. Sancțiunile sunt singura metodă de a echilibra situația, doar că ele nu rezolvă problemele din teren. Sancțiunea face bine bugetului local, dar nu și turismului local, pentru că nu produce efecte imediate prin remedierea deficiențelor.

”Din cauza numeroaselor deficienţe înregistrate în activitatea de deszăpezire, care au generat numeroase nemulţumiri în rândul cetăţenilor municipiului Lupeni, contractul firmei care asigură deszăpezirea a fost diminuat cu 60% pentru luna ianuarie”, a informat acesta.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii