Start-Up Nation nu a avut un start bun în regiunea noastră

Start-Up Nation nu a avut un start bun în regiunea noastră

DISTRIBUIȚI

Camera de Comerț Hunedoara promovează programul Start-Up Nation Romania, care, din păcate, nu avut un start bun în regiunea Vest, regiune în care este inclus și județul nostru. Dacă regiunea Sud Muntenia are din cele 71 de proiecte depuse din cadrul POCU, doar 24 respinse în faza de eligibilitate și conformitate administrativă, la polul opus, în regiunea Vest au rămas în joc cele mai puține proiecte: din 20 depuse, 14 au fost respinse în faza eligibilității și conformității administrative, pe această regiune înregistrându-se, așadar, cea mai mare rată de respingere pe „România Start Up Plus”: 70%.

Alocarea financiară pentru fiecare dintre cele 7 regiuni de dezvoltare eligibile este de 15 milioane de euro/regiune în cadrul acestui apel, iar valoarea maximă a unui proiect este de 5 milioane de euro.

Cine poate să obţină aceşti bani?

Pentru accesarea programului Romania Start-Up Nation, firmele solicitante trebuie să îndeplinească mai multe condiţii: să fie SRL-D, SRL sau cooperaţii, să fie înființate după data intrării în vigoare a OUG-ului 10/30.01.2017, să nu aibă datorii la bugetul general consolidat şi la bugetele locale, să aibă codul CAEN autorizat la ONRC în momentul depunerii primei cereri de tragere și să creeze minim un loc de muncă pe care să îl mențină pe o perioadă de doi ani, acționarii să nu fi avut calitatea de acționar sau asociat într-un alt IMM (SRL, SA sau SRL-D) care desfășoară sau a desfășurat aceeași activitate autorizată pentru care aplică în cadrul programului în anul anterior înscrierii sau în anul înscrierii până la deschiderea sesiunii de înscriere.

Se pot obține 200.000 de lei (sau aproximativ 44.000 de euro) în cadrul programului. Aceasta reprezintă o contribuţie de maximum 100% din valoarea proiectului.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii