SMURD-„SALVITAL” HUNEDOARA, cale liberă spre IGSU…/ Senatorul Cristian Resmeriţă ne anunţă faptul...

SMURD-„SALVITAL” HUNEDOARA, cale liberă spre IGSU…/ Senatorul Cristian Resmeriţă ne anunţă faptul că Legea legată de paramedicii hunedoreni a fost adoptată din nou în Senat, după reexaminarea cerută în toamna trecută de Președintele Iohannis!

DISTRIBUIȚI

De mai bine de câțiva ani se tot discută în spațiul public despre situația paramedicilor de la SMURD, din județul Hunedoara, din cadrul Asociației „Salvital”. Cum în toamnă președintele țării a cerut reexaminarea acestei legi adoptate și atunci de Senat, deci legea natunci n-a fost promulgată, lucrurile s-au complicat din nou puțin în acest sens.
Iată însă că lucrurile s-au schimbat din nou cu 180 de grade. Senatorul Văii Jiului, social-democratul Cristian Resmeriță, le aduce o veste bună și concretă paramedicilor hunedoreni din cadrul SMURD – SALVITAL Hunedoara: legea prin care toate echipajele SMURD din județul Hunedoara vor trece în sfârșit în subordinea IGSU, și astfel personalul devine militarizat, a fost adoptată din nou de Senatul României!
Senatorul ne anunță că încă de la mijlocul săptămânii trecute această lege a fost adoptată de Senat, ca și for decizional, iar prin aceasta s-a aprobat Programul-pilot de preluare a personalului angajat cu pregătire paramilitară din cadrul echipajelor SMURD specializate în acordarea primului-ajutor calificat, aflate în acest moment sub finanțarea autorităților administrației publice locale. Reamintim faptul că senatorul Cristian Resmeriță este unul dintre inițiatorii acestei legi.
„Mă bucur pentru faptul că Senatul României, în calitate de cameră decizională, a adoptat din nou această lege, cu efecte pozitive pentru personalul cu pregătire paramedicală din cadrul echipajelor SMURD, astfel că aceștia vor beneficia de aceleași facilități și de aceiași salarizare ca și personalul IGSU, precum și de asigurarea fondurilor necesare pentru acoperirea cheltuielilor de funcționare, scopul înființării acestora fiind acela de a salva vieți omenești. Întrucât acest proiect de lege a fost adoptat și în septembrie anul trecut, însă domnul Președinte l-a trimis spre reexaminare Parlamentului, sper ca dânsul să înțeleagă importanța acestei legi pentru cei care zi de zi salvează vieți și de această dată să o și promulge”, a declarat senatorul Cristian Resmeriță.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii