Situl Sarmizegetusa Regia / Închis 30 de zile

Situl Sarmizegetusa Regia / Închis 30 de zile

DISTRIBUIȚI

Situl arheologic Sarmizegetusa Regia se închide pentru 30 de zile în vederea  tăierii și extragerii arborilor periculoși.

Potrivit autorizației de exploatare, pe durata lucrărilor este necesară închiderea sitului arheologic. În aceste condiții, în intervalul 22 ianuarie – 19 februarie 2018, accesul persoanelor neautorizate în sit este strict interzis.
În cursul anului trecut, ca urmare a condițiilor meteo nefavorabile, au căzut peste 25 de arbori în interiorul zonei administrate, arbori care au pus în pericol viața personalului care deservește zona, dar și pe cea a turiștilor, al căror număr este în continuă creștere. Mai grav este faptul că au fost distruși ireversibil 10 metri din zidul incintei militare în urma ruperii unei crengi grele. În aceste condiții, au fost identificați 103 arbori bolnavi, care au fost marcați și propuși pentru tăiere.
Odată cu preluarea monumentului UNESCO în administrarea Consiliului Județean Hunedoara, începând din 2013 a fost monitorizată și situația arborilor seculari din interiorul sitului. În fiecare an de atunci încoace, la fiecare furtună mai puternică, s-au înregistrat căderi de arbori, lucru care a pus în pericol integritatea monumentului, dar și viața oamenilor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii