Simţi încă o mână în buzunarul tău? Este a preș. Bobora, cel...

Simţi încă o mână în buzunarul tău? Este a preș. Bobora, cel care te forţează să plătești la suprapreţ pentru deșeurile tale

DISTRIBUIȚI

Persoanele fizice și juridice din județul Hunedoara vor plăti în perioada mai 2017 – aprilie 2018 cu până la 1.476.678,94 lei + TVA mai mult către Supercom SA București pentru sortarea, tratarea și depozitarea deșeurilor. Bulgăreasca asta, un adevărat scuipat pe obrazul tuturor hunedorenilor, poartă semnătura lui Bobora.

Deși fiasco evident al actualei conduceri a CJ Hunedoara, atribuirea pe perioadă determinată a operării/ administrării Centrului de Management Integrat al Deșeurilor Bârcea Mare către Supercom SA București are în spate sute de mii de păcăliți (cetățenii județului Hunedoara), un privat care încasează la greu, dar și un președinte, Mircea Flaviu Bobora, cu prea puțină frică de lege și prea multă nepăsare față de cetățeanul de rând. Citiți cu mare atenție!

La momentul aplicației de finanțare a proiectului „Sistem de management
integrat al deșeurilor în județul Hunedoara”, conducerea județului și-a asumat un plan concret de evoluție a tarifelor. Mai exact, pentru că în acest județ există 1% oameni cu venituri precum Bobora, Nistor, Intotero și Doda de la Drupo, dar și 99% oameni cu venituri mici ori foarte mici, tarifele pentru deșeuri nu vor putea crește haotic.
Drept urmare, plecând de la tarifele asumate prin aplicația de finanțare, specialiștii din cadrul CJ Hunedoara au stabilit că tarifele practicate de către viitorul operator/ administrator al Centrului de Management Integrat al Deșeurilor Bârcea nu vor putea fi, în primul an, mai mari de 24,45 lei + TVA (tarif sortare/ tonă), 48,05 lei + TVA (tarif tratare mecano-biologică/ tonă) și 55,73 lei + TVA (tarif depozitare/ tonă).
Cum însă viitorul operator al Centrului de Management Integrat al Deșeurilor Bârcea nu a fost încă stabilit, procedura de atribuire a contractului de concesiune fiind atacată, contestată și dinamitată din toate părțile, actuala conducere a CJ Hunedoara a apelat la varianta (de asemenea atacată, contestată și dinamitată din toate părțile) de a desemna un operator pentru o perioadă determinată, Supercom SA, în baza unei negocieri fără publicare prealabilă a unui anunț de participare.
Dar, dacă preș. Bobora a rezolvat cazul, chiar și pentru o perioadă determinată, care-i problema? Continuați să citiți cu din ce în ce mai multă atenție.
Bobora a ignorat total prevederile aplicației de finanțare și, prin contractul încheiat pentru o perioadă determinată, de un an de zile, cu Supercom SA București, a fost de acord ca tarifele plătite să fie de 48,84 lei + TVA (tarif sortare/ tonă), 40,93 lei + TVA (tarif tratare mecano-biologică/ tonă) și 165,98 lei + TVA (tarif depozitare/ tonă).
Dacă ar fi fost respectate tarifele maxime din aplicația de finanțare, încasările totale din operarea Centrului de Management Integrat al Deșeurilor Bârcea în primul an ar fi fost de:[(33.753 tone x 24,45 lei) + (82.379 tone x 48,05 lei) + (111.247 tone x 55,73 lei)] + TVA, adică: 5.410.367,11 lei + TVA.
În realitate, prin contractul negociat de preș. Bobora, încasările totale din operarea Centrului de Management Integrat al Deșeurilor Bârcea în primul an vor fi de:
[(33.753 tone x 48,84 lei) + (82.379 tone x 40,93 lei) + (111.247 tone x 165,98 lei)] + TVA, adică: 6.887.046,05 lei + TVA.
Cu alte cuvinte, preș. Bobora pune de gâtul cetățenilor acestui județ încă o piatră de moară, pentru că persoanele fizice și juridice din acest județ plătesc în perioada mai 2017 – aprilie 2018 cu până la 1.476.678,94 lei + TVA mai mult către o entitate privată. Estimările de suportabilitate de la data aplicației de finanțare nu mai au nicio valoare.
Nepăsarea preș. Bobora pare inexplicabilă și dacă luăm în calcul faptul că, prin Hotărârea nr. 992 din 6 aprilie 2017 a Curții de Apel Alba Iulia, Consiliul Județean Hunedoara a fost obligat să țină cont inclusiv de tarifele maximale din aplicația de finanțare pentru asigurarea fezabilității financiare și economice a contractului de operare/ administrare a Centrului de Management Integrat al Deșeurilor Bârcea Mare. Ceea ce, se vede cu ochiul liber, chiar nu se întâmplă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii