SHI Petroșani – Apele Române / Acţiuni de ecologizare și întâlniri cu elevi

SHI Petroșani – Apele Române / Acţiuni de ecologizare și întâlniri cu elevi

DISTRIBUIȚI
cof

Având în vedere importanța zilei de 22 martie, când în fiecare an se sărbătorește Ziua Mondială a Apei, acest element vital care, alături de aer, înseamnă Viață, Apele Române organizează, an de an, în preajma acestei date, prin instituțiile aflate în subordine, o serie de acțiuni și activități menite să conștientizeze populația despre importanța apei pentru oameni și natură.

În Valea Jiului, prin A.B.A. Jiu – Sistemul Hidrotehnic Independent Petroșani, Apele Române vor organiza și în acest an, sub sloganul anului 2019 „Apa pentru toți. Nu lăsăm pe nimeni în urmă”, câteva activități, inclusiv o amplă acțiune de igienizare și ecologizare efectuată de angajații SHI Petroșani. Acest fapt ne-a fost transmis de șeful SHI Petroșani, inginerul Sorin Corici: „Luni, 18 martie, angajații SHI Petroșani vor participa la igienizarea cursului de apă a pârâului Maleia din municipiul Petroșani. Vom avea un număr de zece angajați care se vor ocupa de îndepărtarea deșeurilor și a resturilor menajere din albia pârâului ce traversează municipiul, în vederea menținerii bunei scurgeri a secțiunii de apă pentru zonele unde sunt necesare astfel de acțiuni. SHI Petroșani va asigura și materialele și utilajele specifice ecologizării, respectiv saci, mănuși și două autoutilitare”.
Referitor la alte activități ale celor de la SHI Petroșani cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, de la același interocutor am aflat că în data de 21 martie vor fi organizate „activități specifice extrașcolare cu elevii Colegiului Național de Informatică Carmen Sylva din Petroșani, elevi ai clasei I A, în vederea conștientizării și sensibilizării asupra importanței păstrării surselor de ape curate”. Cu această ocazie, Sorin Corici și angajați ai SHI Petroșani le vor prezenta elevilor materiale educaționale și vor acorda diplome elevilor cu cele mai frumoase desene realizate pe tema apei și calității acesteia, desene ce vor fi expuse într-o mică expoziție în instituția de învățământ petroșeneană.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii