Septembrie şi sănătatea hunedorenilor

Septembrie şi sănătatea hunedorenilor

DISTRIBUIȚI

Compartimentul Evaluarea, Promovarea Sănătăţii şi Educaţie pentru Sănătate din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane organizează, în ultima decadă a lunii septembrie, acţiuni dedicate unor evenimente internaţionale.
Miercuri, 23 septembrie 2015,
de la ora 13, DSP Hunedoara organizează un simpozion dedicat campaniilor „Săptămâna Europeană a Mobilităţii”, „Ziua Mondială a Contracepţiei” şi „Ziua Mondială a Inimii”.
De asemenea, în data de 29 septembrie 2015, de la ora 10, în faţa sediului DSP din Deva, va fi organizată o campanie de împărţire de materiale informativ-edu­cative cu privire la importanţa unui stil de viaţă sănătos pentru a menţine o inimă sănătoasă.
Ziua Mondială a Contracepţiei
Trebuie spus că în anul 2015 „Ziua Mondială a Contracepţiei” are ca slogan „Contracepţia: Este viaţa ta; Este res­ponsabilitatea ta!”
Acţiunile desfăşurate se concentrează asupra metodelor contraceptive, care pot fi utilizate în planificarea familială.
Scopul campaniei este de a atrage atenţia asupra importanţei sănătăţii reproducerii şi a planificării familiale, şi de informare şi de creştere a interesului populaţiei generale, mai ales a adolescenţilor şi tinerilor, cu privire la importanţa utilizării metodelor contraceptive, cunoaşterea tuturor opţiunilor, pentru prevenirea sarcinilor nedorite.
Date statistice din judeţul Hunedoara arată că, în timp ce natalitatea s-a menţinut, în ultimii ani, undeva la aproape 3.080 de naşteri, numărul întreruperilor de sarcină a involuat de la 809 în 2011 la 594 în 2014.
Ziua Mondială a Inimii
29 septembrie 2015 – Ziua Mondială a Inimii are ca scop încurajarea activităţii fizice cotidiene drept cea mai importantă resursă personală pentru sănătatea cardiovasculară, prevenţia bolilor cronice şi longevitatea verde. Obiectivele ţintesc conştientizarea publică în privinţa beneficiilor activităţilor fizice în prevenirea obezităţii, bolilor cardiovasculare, cancerelor şi diabetului şi atingerea unor doze (intensitate x durată) de activităţi fizice care să atragă beneficii în aspecte ale stilului de viaţă asociate cu „viaţa sportivă” (renunţarea la fumat, alimentaţia sănătoasă, gestionarea mai bună a stresului şi diminuarea violenţei şi a izolării sociale).
În judeţul Hunedoara, potrivit datelor oficiale, în 2013 erau înregistrate 33.136 persoane cu boli cardio-vasculare, iar în 2014 numărul acestora a fost de 32.320. De asemenea, pentru 2013 datele DSP Hunedoara arată că 22.533 persoane erau înregistrate cu diabet zaharat tip II, în timp ce în 2014 numărul a crescut la 24.833.
Şi tendinţa obezităţii este crescătoare în judeţul Hunedoara: în 2013 se înregistrau 2.990 de cazuri, iar în 2014 – 4.374.
Conform datelor statistice, cazurile noi de infarct miocardic acut în judeţul Hunedoara au fost: 182 în 2012, 150 în 2013 şi 108 în 2014.
Despre Săptămâna Europeană a Mobilităţii putem spune că este o campanie anuală despre mobilitatea urbană sustenabilă, organizată cu susţinerea politică şi financiară a Direcţiei Gene­rale pentru Mediu şi Transport a Comisiei Europene. Săptămâna Europeană a Mobilităţii 2015 are ca scop curăţarea aerului şi, prin aceasta, să creeze o Europă mai sănătoasă şi mai fericită. Sloganul din acest an este „Alege! Schimbă! Combină!”, iar tema este „Multimodalitatea”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii