Senatorul Cristian Resmeriţă a avut dreptate!

Senatorul Cristian Resmeriţă a avut dreptate!

DISTRIBUIȚI

Așa cum a informat zilele trecute senatorul Cristian Resmeriță, pe adresa pensionarilor mineri din Valea Jiului, beneficiari ai Legii 221/2018 al cărui inițiator este chiar senatorul social-democrat din Valea Jiului, au început să sosească noile decizii emise de Casa Națională de Pensii, care certifică creșterea semnificativă a drepturilor de pensie.
”Beneficiarii Legii 221/2018, pensionarii care au lucrat in grupele I şi II de muncă şi au ieşit la pensie în perioada 1990-2010, au început să primească noile Decizii de pensie, recalculate cu diferenţe pozitive. Acestea vin, așa cum am mai precizat, după ce, într-o primă fază, le-au fost transmise și deciziile recalculate conform Legii192/2015”, a declarat senatorul Cristian Resmeriță.
Acesta arată că între Deciziile emise pe Legea 192/2015 și cele de recalculare a pensiilor în baza legii 221/2018 există majorări semnificative ale drepturilor de pensie cuvenite celor care au lucrat în grupele I și II de muncă, acestea fiind între 30% și 50%, după cum reiese și din exemplul celor două Decizii primite de un beneficiar din municipiul Lupeni, prezentat în imaginile ce însoțesc acest material informativ.
Potrivit senatorului de Valea Jiului, în perioada imediat următoare toți beneficiarii drepturilor cuvenite în baza Legii 221/2018 vor primi noile decizii care le aduc majorări semnificative ale cuantumului pensiei. În același timp, senatorul Cristian Resmeriță face precizarea că, înainte de a primi Deciziile pe Legea 221/2018, mai pot exista situații în care, înaintea acestei decizii, pensionarii vor primi și decizia de recalculare în baza legii 192/2015.
„Chiar dacă mai vin decizii pe legea 192/2015, pentru că acestea sunt regulile birocratice care nu pot fi ocolite, ele nu trebuie luate în seamă, pentru că nu vor fi oricum aplicate deloc și vor fi urmate, în scurt timp, de cele corecte, emise în baza Legii 221/2018, care face dreptate până la capăt celor care au lucrat în minele din Valea Jiului, aducându-le pensii majorate corespunzător cu cele primite de colegii lor care s-au pensionat după anul 2011”, a mai precizat senatorul Cristian Resmeriță.
Potrivit Legii 221/2018, recalcularea trebuie realizată integral până în luna septembrie 2019, iar toți beneficiarii primesc, pe lângă pensiile mărite, și sumele compuse din diferențele drepturilor ce li se cuvin între pensiile majorate și cele aflate în plată, pentru perioada 1 octombrie 2018 și până la zi.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii