Senatorul Carmen Hărău susţine iniţiativa Pro Straja

Senatorul Carmen Hărău susţine iniţiativa Pro Straja

DISTRIBUIȚI

Ministrul Ecaterina Andronescu vrea să revizuiască structura anului școlar, și să renunțe la vacanța intersemestrială din februarie. Operatorii din turismul susțin că sunt sute de copii care se bucură de sporturile de iarnă, în plus, aduc venituri importante pentru industria turismului montan. Asociația „Pro Straja”, reprezentată de președintele Dorin Chiriță, solicită ca ministerul să analizeze propu­nerea pe care asociația a înaintat-o cu privire la structura anului școlar, în sensul de a menține vacanța intersemestrială din anumite considerente. Demersul asociației este susținut și de senatorul PNL Carmen Hărău, care a făcut o interpelare la Ministerul Educației.
Valea Jiului este și o importantă zonă turistică unde părinții acestor copii desfășoară o afacere în turism sau sunt angrenați în aceste activități ca salariați.
„Având în vedere declarațiile publice ale dumneavoastră privind modificarea structurii anului școlar 2019-2020, prin elimi­narea vacanței intersemestriale din luna februarie, Asociația Pro Straja, cu sediul în Lupeni, județul Hunedoara, v-a transmis o adresă prin care sunteți rugată să analizați, și să acceptați propunerea lor de a menține vacanța din luna februarie.
Astfel, ca senator al județului Hunedoara, mă alătur și eu argumentelor pe care le invocă Asociația Pro Straja – membru ANAT în adresa menționată, de a menține vacanța din luna februarie. Dacă dumnealor fac eforturi deosebite pentru promovarea turismului în general, și promovarea acestei stațiuni în special, a sporturilor de iarnă, și a unui mod de viață sănătos și m-au convins că trebuie susținuți, sper să vă convingă și pe dumneavoastră.
Din aceste considerente, vă rog să analizați cu atenție solicitarea Asociației Pro Straja, mai ales că turismul din Valea Jiului este o alternativă economică la minerit, și să-mi comunicați punctul dumneavoastră de vedere la acest subiect”, menționează senatorul Carmen Hărău.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii