Șeful CAS Hunedoara spune că cele mai multe persoane ar putea să...

Șeful CAS Hunedoara spune că cele mai multe persoane ar putea să evite statul la coadă la ghișeul de la Petroșani

DISTRIBUIȚI

Președintele CAS Hunedoara, ec. Liliana Vaidner, a fost prezent la Petroșani pentru a vorbi pensionarilor despre facilitățile oferite de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, astfel încât cei care au nevoie de serviciile ei să nu mai bată drumul până la Deva, mai mult, să nu se mai înghesuie la ghișeul mobil de la Petroșani. Din păcate, în sală mai rămăseseră doar vreo 10 pensionari, dar este destul dacă aceștia sunt lideri de ligi și asociații ale pensionarilor, pentru că, la rugămintea CAS, ei pot să transmită informația.

Nu bateți drumul pe la ghișee dacă puteți rezolva problema online
La Petroșani, încă de la început, a fost posibilă doar înființarea unui ghișeu mobil. Înființarea unui birou permanent, așa cum a cerut și Ion Hortopan, președintele Ligii Pensionarilor Minieri, este imposibilă momentan, din cauza faptului că legea nu permite acest lucru, nu există bază de lege. Situația este similară cu cea a biroului de pașapoarte. Așadar, în fiecare joi o echipă se deplasează la Petroșani pentru a prelua dosarele din Valea Jiului. Media persoanelor care se prezintă joia la birou este de 100 de persoane, săptămânal. În perioada de vară numărul crește, iarna numărul acestora scade.
Cei mai mulți, 30 la sută, se prezintă la ghișeu pentru că doresc adeverință de asigurat. Dar calitatea de asigurat se poate afla, de către oricine, de pe orice device, utilizând CNP-ul. Deci orice medic, instituție medicală intră online, pe site-ul CAS Hunedoara, și poate afla dacă este ori nu asigurat. Iar dacă are cardul de asigurat, nu mai are nevoie de adeverință. Sunt, de asemenea, multe cereri pentru înlocuirea cardului, cereri care se pot depune și online, și cereri pentru eliberarea cardului european, și el posibil de eliberat fără a te prezenta la ghișeele CAS Hunedoara.
Cu toate că site-ul este foarte bine realizat, ușor de utilizat, și cu informații detaliate, faptul că multe dintre cereri pot fi rezolvate online nu transpare din textele publicate pe site. Rămâi cu senzația că trebuie să ajungi la Deva să îți depui toate actele.

Dispozitivele medicale, mai accesibile
Față de anii precedenți, în anul 2016 guvernul a alocat bani mai mulți pentru dispozitive. S-au decontat închirieri de dispozitive în valoare de peste 600.000 lei. 3.794 de pacienți au depus cereri pentru 16.800 de dispozitive medicale. Și pentru accesul la aceste dispozitive medicale se precizează că nu mai este nevoie o deplasare la Deva, dar din informațiile de pe site nu rezultă acest lucru, din contră.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii