Seară de gală la Cinematograful Şerban Ionescu din Petroşani

Seară de gală la Cinematograful Şerban Ionescu din Petroşani

DISTRIBUIȚI

Magda Catone a revenit la Petroşani după doar câteva luni de la momentul festivalului de teatru care aniversa 70 de ani de la inaugurarea Teatrului Dramatic „Ion D Sîrbu” la Petroşani.

Nu a mai fost atât de mult şi de des la Petroşani din vremea când era studentă şi juca aici, pe scena teatrului. Luni, 26 noiembrie, s-a aflat la Petroşani cu o altă ocazie specială, aceea de a inaugura noul nume al cinematografului din localitate,  Cinematograful Şerban Ionescu.

Magda Catone a fost impresionată de propunerea consilierului local, Mihai Barbu, de a face această schimbare de nume, propunere îmbrăţişată de primarul Tiberiu Iacob- Ridzi, şi a participat la evenimentul festiv cu multă bucurie şi recunoştinţă. Numele soţului ei, tatăl fiului ei, Carol Ionescu, marele actor Şerban Ionescu, este cel mai potrivit pentru acest cinematograf din oraşul în care actorul şi-a început cariera.

„Amprenta culturală a lui Șerban Ionescu va rămâne, veșnic, la Petroșani. Cinematograful din localitate poartă numele regretatului actor. Prezența doamnei Magda Catone la redenumirea cinematografului, este onorantă pentru noi, membrii comunității Petroșaniului.
De altfel, cinematograful din Petroșani este singurul edificiu din țară care poartă numele regretatului actor Șerban Ionescu. Am ținut astfel să onorăm memoria acestui mare artist a cărui carieră a început la Petroșani în anul 1982”, a menţionat primarul.

La  eveniment au luat cuvântul, pe lângă primar, şi invitatat de onoare şi consilierul local Mihai Barbu, dar şi fostul primar al Petroşaniului,  Petru Barb pe vremea căruia a fost construit cinematograful din localitate.

În cinstea actorului Şerban Ionescu s+a viyionat filmul  ”Maria”, regizat de cetățeanul de onoare al municipului Petroșani,  Călin Peter Netzer.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii