Se presupune că una din patru femei care locuiesc în zone industrializate...

Se presupune că una din patru femei care locuiesc în zone industrializate va suferi de cancer la sân

DISTRIBUIȚI

Organizaţia Mondială a Sănătăţii, la initiativa Societăţii Americane a Cancerului, începand cu 1985, a stabilit prin convenţie internaţională ca luna octombrie să fie Luna Internaţională a Conştientizării Cancerului Mamar. Această formă de cancer nu produce durere în fazele incipiente și nu se manifestă prin alte simptome decât în faze târzii.

O statistică nu tocmai încurajatoare spune ca în Europa este de o femeie din şase va suferi de cancer la sân, iar pentru anumite zone industrializate este vorba de o femeie din patru.

Cancerul de sân apare predominant la femei, cu toate că şi bărbaţii pot dezvolta. Incidenţa cancerului de sân a crescut lent, dar continuu în ultimele decade. Cancerul de sân este principala cauză de deces prin cancer la femeile de 40-59 de ani, iar riscul creşte cu vârsta şi fiecare femeie este la risc.

Incidenţa cazurilor nou diagnosticate de cancer în judeţul Hunedoara ne arată că în fiecare an sunt depistate în jur de 1500 de femei cu cancer la sân sau cancer de col uterin. Numărul îmbolnăvirilor este alarmant, tocmai de aceea este necesar ca fiecare femeie să își facă analizele periodic. În primul semestru al anului în curs au fost 913 persoane luate în evidență cu cancer , 37 cu cancer de col uterin, 77 cu cancer de sân.

Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Hunedoara va desfăşura acţiuni de celebrare a campaniei „Luna Internaţională de Luptă Împotriva Cancerului de Sân”, în :

– 27.09.2017, ora 10.00, la C.A.R. Pensionari „Speranța”Hunedoara,
– 03.10.2017, ora 10.00 se va instala cortul în fața D.S.P. Hunedoara-Deva, zona pietonală,
– 05.10.2017, ora 10.00, la C.A.R. Pensionari Deva.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii