Se modifică regulamentul de creștere a animalelor în Deva, pentru a forța...

Se modifică regulamentul de creștere a animalelor în Deva, pentru a forța cetățeanul care crește cai lângă ștrand să nu mai verse dejecțiile pe domeniul public

DISTRIBUIȚI

Chiar lângă Ștrandul Municipal, un cetățean crește cai și alte animale de 20 de ani. Dejecțiile de la ferma improvizată se varsă pe domeniul public, ajung chiar pe terenul ștrandului, iar întreaga zonă e învăluită într-un miros pestilențial. Primarul Nicolae- Florin Oancea a declarat război celui care încalcă normele de igienă, mediu, și pe cele ale bunului simț, și vrea să modifice regulamentul astfel încât să nu mai fie permisă creșterea animalelor domestice de curte în zonele A și B din localitate. Imediat ce regulamentul intră în vigoare se va proceda la evacuarea animalelor din zonă.

”În această dimineață, la solicitarea mea, am avut la Prefectură o întâlnire cu prefectul județului, Fabius Tiberiu Kiszely și cu reprezentanții instituțiilor care au atribuțiuni în apărarea strării de sănătate a populației: Direcția Sanitară, Direcția Sanitar-Veterinară, Garda de Mediu, precum și cu juriști din Primărie și Prefectură și cu reprezentanți ai Poliției Locale. Cu toții am conturat un plan de măsuri urgente pentru soluționarea situației. Amenzile pe care instituțiile statului le vor aplica pentru punerea în pericol a stării de sănătate a populației sunt doar o parte a acestui plan. În cazul Direcției Sanitar-Veterinare, amenda prevăzută de lege poate ajunge la 20.000 lei. Dar nu este destul. Cetățeanul în cauză, de altfel, are deja trei astfel de amenzi neplătite.

Astăzi, 1 iulie, convocăm dezbatere publică pentru data de joi, 4 iulie, ora 14:00, în Sala Mare a Primăriei Deva, cu tema: ”Modificarea regulamentului de creștere și deținere a animalelor domestice și a păsărilor de curte în Municipiul Deva. În această săptămână voi convoca, pentru data de luni, 8 iulie, o ședință extraordinară a Consiliului Local prin care să modificăm HCL-ul 245/2018, referitor la regulamentul de creștere și deținere a animalelor domestice și a păsărilor de curte în Municipiul Deva.
Vom interzice TOTAL creșterea ovinelor, caprinelor, porcinelor, cabalinelor, bovinelor etc, precum și a păsărilor de curte în zonele A și B din municipiu.

După aprobarea Hotărârii de Consiliu Local, vom proceda DE ÎNDATĂ la punerea în aplicare a prevederilor acesteia, în sensul evacuării animalelor din zona menționată”, informează primarul.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii