Se continuă lucrările pe Bulevardul Tudor Vladimirescu din Lupeni. Administraţia locală are...

Se continuă lucrările pe Bulevardul Tudor Vladimirescu din Lupeni. Administraţia locală are în plan și amenajarea zonei pietonale

DISTRIBUIȚI

Marți, 11 iunie, au reînceput lucrările de asfaltare a Bulevardului Tudor Vladimirescu. Acum o lună primarul Lucian Resmeriță a promis demararea lucrărilor la jumătatea lunii iunie și s-a ținut de cuvânt. Lucrările au fost un pic zorite de vremea nestatornică. Cu doar o zi în urmă zona decupată a bulevardului era inundată după o ploaie torențială. Apa s-a retras repede, dar amânarea asfaltării ar fi cauzat noi probleme, în plus atât consilierii PNL, cât și șoferii din Lupeni au cerut asfaltarea grabnică, după ce timp de o lună au circulat dificil.
„Ne cerem scuze pentru disconfortul creat deținătorilor de autoturisme din cauza prelungirii duratei lucrărilor, însă în această perioadă au fost executate două subtraversări, pentru trecerea conductelor de apă și canal și nici vremea nu a fost prielnică, pentru turnarea asfaltului”, a menționat primarul. Lucrările de subtraversare nu au depins de disponibilitatea primăriei, ci de posibilitatea Apa Serv de a realiza aceste lucrări.
Primăria Lupeni a obținut pentru modernizarea Bulevardului Tudor Vladimirescu 6.918.188,21 lei fonduri europene, astfel încât să fie posibilă schimbarea aspectului și a funcționalității bulevardului.
Lungimea sectorului modernizat este de 2.183,48 metri, dispus pe două benzi de circulaţie pe sens. Scopul principal al lucrărilor este ranforsarea sistemului rutier. În momentul de față se realizează o îmbrăcăminte rutieră în două straturi, strat de uzură 4 cm și strat de legătură 6 cm. Îmbrăcămintea rutieră propusă este așezată pe o geogrilă care are scopul de a diminua efectul de desprindere dintre structura rutieră rigidă care se păstrează și straturile de ranforsare care urmează a fi executate.
Îmbrăcămintea rutieră în două straturi, strat de legătură din BAD 20 care se execută în conformitate cu SR EN 13108-1 și are o grosime de 6 cm. Stratul de uzură se realizează din BA 16, în conformitate cu SR EN 13108-1 care are grosimea de 4 cm. Colectarea și evacuarea apelor se face prin intermediul sistemului de canalizarea existent, iar dirijarea lor de pe suprafața carosabilă se face prin intermediul gaigărelor.
Bulevardul este stradă de categoria II, de legătură. Tocmai a fost propusă şi realizarea unei giraţii noi la intersecţia cu centura de ocolire. În cazul structurii rutiere noi, care se adoptă pentru sensul giratoriu și dacă este necesar, pentru intrările în sensul giratoriu are fundația din balast cu o grosime de 30 cm, balast stabilizat cu o grosime de 20 cm.

Primăria Lupeni caută soluții și pentru zona pietonală de la cinematograf
Primăria Lupeni a dat în lucru către o firmă de proiectare din localitate, Conicform, care a propus multe dintre lucrările de amenajare a zonelor pietonale, și amenajarea zonei pietonale pe Bulevardul Tudor Vladimirescu, vorbim de zonele Cinematograf și Nivelt. Vor fi amenajați aproximativ 3000 mp, iar pentru obținerea finanțării este nevoie de documentația DATC.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii