Școala din Colonia Petroșaniului / E într-adevăr şcoală adevărată!

Școala din Colonia Petroșaniului / E într-adevăr şcoală adevărată!

DISTRIBUIȚI

Clasa „Fluturaşilor” îşi are domiciliul la Şcoala Gimnazială Nr. 2 din Petroşani, în Colonie. Este formată din 15 elevi de care învăţătoarea Petronela Vali Slavu are grijă cum ştie ea mai bine. 

Cum fluturaşilor le stă cel mai bine în natură, printre flori, arbori, în iarbă, la soare, ieri elevii au fost profitat de vremea caldă şi prietenoasă şi au făcut lecţiile afară. Nu pe pătură, ca la picnic, ci în bănci, ca la clasă. Învăţătoarea a amenajat pentru ei o sală de clasă în aer liber, şi asta le-a priit de minune. Nu au mai stat câte doi în bancă, ci câte 5 sau 6, la o masă mai mare, pe bănci fără spătare. Pe masă şi-au aşezat rechizitele şi lecţia a început cu mult entuziasm. Deşi s-ar crede că în aer liber atenţia copiilor poate fi captată de orice alt zgomot, personaj sau eveniment banal, de fapt copiii aşa se simt cel mai bine, în aer liber, sunt mai atenţi şi mai interesaţi de lecţia predată, pentru că şi lor li se acordă atenţie specială.

Elevii din Clasa „Fluturaşilor”, vin cu drag la şcoală pentru că periodic îi aşteaptă câte o surpriză nouă. Colaje, desene, marionete, sala de clasă este ca o scenă de teatru pe care în fiecare zi se joacă o altă piesă. Iar piesă cu piesă se formează imaginea unitară a unui puzzle educaţional. Felicitări, aşa se face şcoala adevărată! Cu dăruire.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii