Șase! Ăștia doi iar ne trag țeapă!!! / Consiliul Judeţean alocă Văii...

Șase! Ăștia doi iar ne trag țeapă!!! / Consiliul Judeţean alocă Văii Jiului cu peste 700.000 de lei mai puţin faţă de cât i se cuvine. Municipiul Petroșani e ca și șters de pe harta lui Nistor și Bobora!

DISTRIBUIȚI

Așa cum argumentam în ediția de luni, 22 ianuarie a.c., a Ziarului Văii Jiului, dar și online pe zvj.ro și hunedoaraplus.ro, conducerea CJ Hunedoara a privat anul trecut localitățile din Valea Jiului de cel puțin 1,8 milioane de lei.

Vorbim despre sumele alocate pentru achitarea arieratelor (nu este cazul), susţinerea programelor de dezvoltare locală şi a proiectelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală.
În 2017, pentru localitățile din Valea Jiului, cărora li s-ar fi cuvenit suma de 3.427.430 de lei, s-au alocat doar 1.950.000 de lei. Anul acesta, din bugetul total aflat la dispoziția județului pentru capitolul amintit, de 11,65 milioane de lei, Văii Jiului i s-ar cuveni cel puțin 3,42 milioane de lei.
Mai concret, președintele Bobora ar trebui să trimită anul acesta în Valea Jiului cel puțin 619.000 de lei pentru Petrila, 1.065.000 de lei pentru Petroșani, 116.000 de lei pentru Aninoasa, 715.000 de lei pentru Vulcan, 667.000 de lei pentru Lupeni și 242.000 de lei pentru Uricani.
Suntem deja în posesia proiectului de hotărâre prin care CJ Hunedoara intenționează să aloce unităților administrativ-teritoriale din județ sume de bani pentru achitarea arieratelor (nu este cazul), susţinerea programelor de dezvoltare locală şi a proiectelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală. Din totalul de 11,65 milioane de lei, localităților din Vale ar urma să le revină doar 2,7 milioane de lei. Cu peste 720.000 de lei mai puțin în raport cu sumele care li s-ar cuveni, fie și numai dacă ținem cont că în Valea Jiului locuiește 29,42% din populația acestui județ.
O adevărată bătaie de joc se înregistrează în cazul municipiu­lui Petroșani. Deși, în raport cu cei 42.426 de locuitori, municipiului menționat i-ar reveni 1.065.000 de lei, proiectul inițiat de președintele Bobora prevede ridicola sumă de 300.000 de lei. Pentru Bobora, Petroșaniul pare la același nivel cu comunele Buceș ori Mărtinești, cărora ar urma să li

se aloce tot câte 300.000 de lei.
De altfel, la o analiză a proiectului de hotărâre, este lesne de dedus faptul că sunt favorizate localitățile conduse de primari PSD, dar și comunele, orașele și municipiile din afara Văii Jiului.
Vasilescu Sorin – Adrian (vicepreședinte, PSD), dar și consilierii județeni Bălănesc Doinița – Maria (PSD), Ciodaru Iulian Dacian (PSD), Dunca Victoria – Alina (PSD), Hirghiduși Ion (PSD), Hodor Petru (PSD), Ivăniși Maria (PSD) și Mârza Florin (PNL), cu toții ajunși în CJ Hunedoara ca reprezentanți ai Văii Jiului și pe voturi din Valea Jiului, au obligația morală de a se împotrivi acestui proiect de hotărâre în forma actuală, care văduvește zona noastră de peste 720.000 de lei. Chiar și cu riscul că, în 2018, nu vor mai prinde loc în excursii gras decontate din bugetul județului.
Din ce motiv l-am băgat în ecuație și pe Laurențiu Nistor, deputat și președinte PSD Hunedoara? Deoarece a câștigat fotoliul de președinte al Consiliului Județean (și) pe voturile din Valea Jiului. Drept urmare, dacă mai are obraz față de această zonă, ar face bine să nu fie ticălos.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii