Săptămâna trecută 581 pneumonii înregistrate la nivelul județului

Săptămâna trecută 581 pneumonii înregistrate la nivelul județului

DISTRIBUIȚI

Conform DSP Hunedoara, în săptămâna 5-11 februarie numărul infecţiilor acute respiratorii înregistrate pe teritoriul judeţului este de 1.402 de cazuri, din care pneumonii 581 de cazuri.

Numărul nu este neapărat alarmant, având în vedere că în 2017 în aceeași perioadă au fost înregistrate 1.442 de cazuri, din care pneumonii 507 de cazuri. În plus, anul acesta s-au vaccinat de două ori mai multe persoane decât anul trecut.

De la începutul anului până la această oră au fost înregistrate un deces de gripă AH1N1 confirmat în 31.01.2018, două cazuri confirmate de gripă tip B, 3 cazuri confirmate de gripă tip AH1N1, două cazuri pentru care s-a infirmat gripa în urma analizei de laborator, 6 cazuri suspecte de gripă încă neconfirmate de analizele de laborator.

Un număr de 27.204 persoane au fost imunizate cu vaccin gripal trivalent sezonier, de două ori mai multe decât anul trecut. În județ s-au repartizat 30.597 doze de vaccin gripal trivalent sezonier.

„Există argumente pentru continuarea vaccinării antigripale, având în vedere evoluţia circulaţiei virusurilor gripale şi posibilitatea ca actualul sezon de gripă să se prelungească până la primăvară”, a declarat preşedintele Asociaţiei Române de Microbiologie, Alexandru Rafila.

Alina PIPAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii