Sâmbătă, la Shopping City Deva, un laborator mobil pentru donarea de sânge...

Sâmbătă, la Shopping City Deva, un laborator mobil pentru donarea de sânge vă așteaptă pentru donare. Durează doar 5 minute pentru a salva o viață

DISTRIBUIȚI

 Shopping City Deva, Asociatia Deva și Centrul de Transfuzie Sanguină Deva îi încurajează pe vizitatorii mall-ului, și nu numai, să fie parte a campaniei umanitare „Donăm pentru oamenii orașului”. Astfel, sâmbătă, în intervalul 09:00 – 15:00, un laborator mobil va fi amplasat în fața centrului comercial, unde cadrele medicale îi așteaptă pe toți cei care își doresc să doneze sânge.

 

Laborator mobil pentru donare de sânge

Întregul proces de donare va fi coordonat de o echipă medicală a Centrului de Transfuzie Sanguină Deva, prin care vizitatorii vor putea contribui la salvarea unei vieți.

Totuși, pentru a putea utiliza fiecare pungă de sânge recoltată, donatorii trebuie să respecte următoarele criterii: să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 62 ani, să nu fi suferit în ultimele 3 luni intervenții chirurgicale sau stomatologice și să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puțin 24 ore înaintea donării. De asemenea, nu pot dona sânge cei care au suferit sau încă suferă de hepatită (de orice tip), TBC, sifilis, malarie, epilepsie, ulcer, insulino – dependenți, boli de inimă, boli de piele, de tiroidă, anemie, gripă.

Printre recomandările premergătoare donării, se regăsesc mese ușoare, alcătuite doar din fructe sau legume și luarea unei pauze de la fumat, de minimum  o oră înainte și după donare. Donatorii trebuie să se prezinte la laboratorul mobil cu un act de identitate în original, care să conțină și o poză pentru identificare.

Procesul de donare constă în informarea donatorului asupra importanței donării sanguine, constituirea unui dosar medico-administrativ, o examinare medicală, un control biologic de predonare (stabilirea grupei sanguine, RH, hemoglobină, glicemie etc.), recoltarea de sânge și repaus timp de 10 minute, pentru recuperarea în urma pierderii de sânge. Recoltarea este realizată cu o trusă sterilă de unică folosință și durează 5 minute, timp în care se recoltează 450 ml de sânge.

Donarea de sânge va fi recompensată cu 7 tichete de masă în valoare de 9,57 lei.

Evenimentul Donează sânge şi salvează o viaţă! se desfăşoară în parteneriat cu Asociatia Deva, Centrul de Transfuzie Sanguina Hunedoara Deva, Crucea Roșie – Filiala jud. Hunedoara, COMM360 şi Deva 750.

 

Ultimul spectacol din seria „Duminici cu teatru de păpuși”

Finalul weekendului îi va face fericiți și pe cei mici, deoarece duminică, 16 iunie, copiii se vor putea bucura de povestea „Bucătarul regelui”, ultima din seria de evenimente cu teatru de păpuși din cadrul Shopping City Deva. Începând cu ora 16:00, în dreptul intrării dinspre H&M, piticii vor putea urmări păpușile simpatice timp de 45 minute. Magic Puppet a pregătit un spectacol interactiv de păpuși, magie și experimente științifice, despre munca în echipă și gastronomie. Accesul la spectacol este gratuit.

După spectacol, cei mici vor primi baloane modelate și vor participa la o sesiune de pictură pe față.

Mai multe informații despre campania de donare de sânge, dar și pentru activitățile pentru copii organizate la Shopping City Deva sunt disponibile aici  și pe pagina de Facebook.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii