Să ne cunoaştem greşelile în muncă pentru a lichida cu ele

Să ne cunoaştem greşelile în muncă pentru a lichida cu ele

DISTRIBUIȚI

„Din şedinţa de lucru care a avut loc la Comitetul Provizoriu al oraşului Deva cu responsabilii de secţii, a reieşit, că la unele servicii munca a fost depusă cu multă conştiinciozitate, iar rezultatele au fost pozitive, bineînţeles existând aici anumite lipsuri pe care tovarăşii vor trebui să le lichideze cât mai curând.

Exemplul bun nu a constituit un factor mobilizator pentru alte servicii, care, deşi, îndrumate şi având sarcini concrete, au privit lucrurile cu multă superficialitate ajungând să piardă acţiunile din mână, lucrând la un moment dat la întâmplare şi depăşite de evenimente.

Aceasta a făcut ca tovarăşii conducători de secţii, prin neglijenţa lor, prin lipsa lor de orientare politică, să provoace chiar unele pagube avutului poporului muncitor.

La secţia <<Industrii şi Gospodăriri Locale întreprinderea comasata 1 Mai>>, unde e director tovarăşul Corbu, au fost puse elemente, care nu au nimic comun cu clasa muncitoare, elemente provenite din foşti exploatatori şi care deţin munci de decizie.

Aceasta s-a datorat, în primul rând, faptului că tovarăşul Corbu nu a ţinut legătură strânsă cu organizaţia de bază din care şi el face parte. Tovarăşul Corbu nu a respectat nici planul de muncă al Comitetului Provizoriu. În urma acestui fel de a lucra, fabrica de perii, care funcţionează ca întreprindere în cadrul secţiei Industrii şi Gospodării locale, în trimestrul II a fost în deficit. Tot în această secţie disciplina în timpul muncii nu a fost respectată. Aşa a fost cazul tovarăşilor Ştefănescu, L. Lupaş şi Radu Eleonora, care în timpul orelor de muncă, umblă prin oraş după chestiuni cu totul în afara serviciului lor. Aceasta arată că tovarăşul Corbu, directorul întreprinderii comasate <<1 Mai>> nu controlează dacă sarcinile trasate sunt duse la îndeplinire, nu efectuează controlul în muncă.

La secţia Întreprinderi Edilitare, unde este director tov. Boroşan, munca nu a fost destul de bine organizată, ceea ce a făcut ca străzile oraşului Deva să fie neglijate din punctul de vedere al curăţeniei, stând zile întregi gunoaiele grămadă, care trebuiau cărate în afara oraşului.

Revenindu-i acestei secţii sarcina construcţiilor, acestea au fost întârziate din cauza lipsei de combustibil, după cum a încercat să motiveze tov. Boroşan, dar tovarăşii au scos la iveală adevăratele cauze ale întârzierii lucrărilor, care n-au constat în lipsă de combustibil, ci în faptul că acest combustibil a fost folosit în interes personal, când tov. Boroşan a făcut excursii, cum a fost cea de la Leşnic şi altele, când a mers la botezul familiei Rednic. Şi la această întreprindere ca şi la întreprinderea comasată <<1 Mai>>, nu este respectată disciplina în timpul muncii.

Aşa este cazul tov. Armeanca, tehnician, care pleacă din serviciu fără a i se mai şti de urmă.

Faţă de această situaţie, tov. Boroşan a recurs la circulare date de întreprindere, prin care se interzicea părăsirea serviciului.

Tov. Boroşan nu a găsit că era mai just, ca într-o şedinţă de analiză a muncii, în cadrul secţiei, să folosească critica şi autocritica, arătând cauzele acestei situaţii de fapt de la întreprinderea edilitară a cărui responsabil este.

Un caz şi mai interesant se prezintă la gospodăria agricolă-silvică, al cărei responsabil este tov. Văluteanu, unde a fost încadrată o fostă contesă pentru crescătoria de păsări, şi într-un scurt timp au murit numeroşi pui , iar 4 purcei au murit, pentru că tov. Văluteanu nu a binevoit să ştie că medicul veterinar are sarcina oricând de a controla starea de curăţenie şi sanitară atât a crescătoriei de porci, cât şi a celei de păsări.

Din analiză au reieşit toate aceste lipsuri, pe care tovarăşii au încercat să le ascundă. Ele au fost recunoscute numai în urma faptului că alţi tovarăşi le-au dat pe faţă”.

Comunicat de Felix Ostrovschi din „Drumul Socialismului” [Anul II, nr.34, Deva, 21 august 1950].

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii