Să mergem marți la teatru? La așa piesă, merită! Să vă spunem...

Să mergem marți la teatru? La așa piesă, merită! Să vă spunem de ce…

DISTRIBUIȚI

Hunedorenii sunt invitați marți, 29 septembrie, de la ora 19, la teatru. Casa de Cultură Hunedoara este gazda spectacolului, iar biletul costă doar 20 de lei. Biletele se găsesc la Galeria de Arte Hunedoara, de luni până vineri, între orele 8:00-13:00 şi 16:00-19:00.

borderlineTeatrul Dramatic ”Ion D. Sîrbu” din Petroșani este în turneu cu piesa ”Borderline”. Nu doar trupa de actori este foarte bună, dar și piesa are un subiect pe măsură. Susanna Kaysen a scris romanul autobiografic Girl Interrupted – Borderline personality desorder, roman după care s-a realizat și filmul cu același nume Girl Interrupted – un film foarte bine cotat ce le are ca protagoniste pe Angelina Jolie și Winona Ryder. Același roman este folosit ca material scenografic pentru Borderline, piesă pe care actorii petroșeneni o joacă sub regia lui Dan Mirea și scenografia Mioarei Bara, adaptarea scenică fiind realizată de Andrada Samoilă.

Este pe scurt vorba despre o adolescentă care, după câteva episoade de automutilare și suicid, se internează din proprie inițiativă într-un centru de reabilitare specific afecțiunilor ei. Este diagnosticată cu tulburare de personalitate la limită și povestește drumul ei spre vindecare. În drumul spre echilibrul emoțional și psihic intervine factorul perturbator, o altă pacientă a centrului de reabilitare, sociopată.

Spre deosebire de film, care deraiază de la esența romanului – cea a diagnosticării acestei afecțiuni și pașii urmați spre reabilitare – pentru  a da mai multă esență personajelor și interpretărilor celor două actrițe de top, în piesă se pune accent pe introducerea publicului în atmosfera romanului. O astfel de experiență nu poate fi ratată!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii