Să combatem atitudinile nepăsătoare faţă de nevoile oamenilor muncii

Să combatem atitudinile nepăsătoare faţă de nevoile oamenilor muncii

DISTRIBUIȚI

„Sunt miner la mina de cupru <<Filimon Sârbu>> şi muncesc cu drag ştiind că şi munca mea ajută la ridicarea nivelului de trai a minerilor şi a tuturor oamenilor muncii, la construirea socialismului în patria noastră.

Mai sunt însă unii salariaţi din aparatul de stat, care înglodaţi în birocratism nu muncesc conştiincios şi cu răspundere şi privesc cu nepăsare cererile oamenilor muncii lăsându-le luni întregi nerezolvate.

Un asemenea caz se poate vedea la sfatul popular Lonea din raionul Petroşani, unde m-am adresat cu o cerere încă din primăvara anului 1951, rugând să mi se trimită certificatul de naştere al soţiei mele Bota Sofia, căsătorită Bălşan, care îi era necesar pentru obţinerea buletinului de identitate. Mi s-a răspuns că certificatul nu se poate obţine decât prin sfatul popular Certej, unde domiciliez, fapt pentru care am făcut o altă cerere sfatului popular. Însă, sfatul popular Lonea nu s-a sinchisit să răspundă deşi am trimis mai multe scrisori, ba chiar am plătit şi 120 lei pentru o convorbire telefonică, care a avut acelaşi rezultat.

Am făcut şi alte reveniri prin sfatul popular al comunei Certej, dar birocraţii de la sfatul popular Lonea au rămas <<de gheaţă>> la cererile mele repetate.

A trecut şi anul 1951. Mulţi oameni ai muncii au păşit hotărâţi spre noi realizări în cel de-al doilea an al planului cincinal. La sfatul popular din Lonea se vede însă că lucrurile au rămas mult în urmă şi eu cred că în afară de cererea mea vor mai sta pe la Lonea o sumedenie de asemenea acte şi cereri nerezolvate.

Comitetul executiv al sfatului popular raional Petroşani trebuie să ia aspre măsuri împotriva acelor salariaţi care mai au astfel de apucături faţă de rezolvarea cererilor celor ce muncesc”. [„Drumul Socialismului”, Anul IV, nr.2, Deva, 2 ianuarie 1952].

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii