Rugby / Știinţa – gata de start în play-off

Rugby / Știinţa – gata de start în play-off

DISTRIBUIȚI

La sfârşitul acestei săptămâni, se reia Divizia Naţională de Seniori (DNS) la rugby, cu meciurile din play-off şi play-out.

Maxim de puncte
Printre protagonistele întrecerii şi pretendentele cele mai îndreptăţite la titlul ediţiei 2018–2019 se află şi Ştiinţa Petroşani. Echipa pregătită în acest sezon de Adrian Costache a câştigat în toamna trecută grupa regională Centru-Nord, din care a făcut parte. A fost un succes fără drept de apel. Ştiinţa a învins în toate cele opt partide disputate cu punct bonus ofensiv, terminând grupa cu maximul de puncte posibil. Acum, în play-off, adversarelor Ştiinţei li s-au adăugat şi cele mai bune formaţii din cealaltă grupă, Centru – Sud, marile rivale în lupta pentru titlu anunţându-se în special CS Năvodari, dar şi Rugby Club Bârlad.

Program greoi
Echipa petroşăneană debutează în play-off cu un meci în deplasare, sâmbătă, de la ora 10:00, pe Stadionul Tineretului din Gura Humorului, în compania Rugby Club din localitate. Coincidenţă, cele două s-au întâlnit şi în prima etapă de campionat din actualul sezon regulat. Atunci Ştiinţa a învins la Petroşani cu 38–17, iar în retur s-a impus la Gura Humorului cu un scor aproape identic, 39–17. Formaţia moldoveană a terminat Grupa Centru-Nord pe locul 3, după conjudeţeana Bucovina Suceava.
Conform regulamentului actualei ediţii din DNS, în play-off şi play-out toate echipele pleacă de la zero, ştergându-se cu buretele punctele şi locurile ocupate în grupele regionale. În play-off se dispută un singur tur, în sistem campionat, fiecare cu fiecare. Primele patru clasate se califică în semifinale. Acestea se vor juca după sistemul locul 1 cu locul 4 şi locul 2 cu locul 3, pe terenul echipelor mai bine clasate. Finalele pentru locurile 1–2 şi pentru locurile 3–4 se dispută pe terenuri neutre.
Programul meciurilor din play-off a fost stabilit prin tragere la sorţi şi nu se poate spune că gruparea din Valea Jiului a avut noroc. Nu doar că va juca doar două meciuri din cinci acasă, dar derbyurile cu principalele contracandidate, CS Năvodari şi RC Bârlad, le va susţine pe terenul acestora, în etapa a treia, respectiv a cincea.
La Petroşani vor veni să joace numai Bucovina Suceava (în etapa a doua) şi RC Griviţa Bucureşti (în etapa a patra).
Să mai spunem că Ştiinţa şi-a adjudecat deja un trofeu în acest sezon competiţional, câştigând în premieră Campionatul Naţional de Rugby în 7 pentru echipele din DNS, disputat vara trecută.
„Anul 2019 aş vrea să încununeze munca depusă cu echipa. Ne propunem să disputăm finala Diviziei Naţionale de Seniori, având victoria drept miza finală. Ne dorim să devenim campionii Diviziei Naţionale în acest sezon al competiţiei”, spunea antrenorul Adrian Costache.

Play-off Divizia Naţională de Seniori la rugby 2019

30 martie, etapa 1:
RC Gura Humorului – Ştiinţa Petroşani
CS Năvodari – RC Griviţa Bucureşti
RC Bârlad – CSM Bucovina Suceava

6 aprilie, etapa 2:
RC Griviţa Bucureşti – RC Bârlad
RC Gura Humorului – CS Năvodari
Ştiinţa Petroşani – CSM Bucovina Suceava

13 aprilie, etapa 3:
RC Bârlad – RC Gura Humorului
CS Năvodari – Ştiinţa Petroşani
CSM Bucovina Suceava – RC Griviţa Bucureşti

20 aprilie, etapa 4:
CS Năvodari – RC Bârlad
Ştiinţa Petroşani – RC Griviţa Bucureşti
RC Gura Humorului – CSM Bucovina Suceava

4 mai, etapa 5:
RC Griviţa Bucureşti – RC Gura Humorului
RC Bârlad – Ştiinţa Petroşani
CSM Bucovina Suceava – CS Năvodari

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii