Ritm intens şi seriozitate maximă pe şantierul instalaţiei de desulfurare şi al...

Ritm intens şi seriozitate maximă pe şantierul instalaţiei de desulfurare şi al celei de transport al cenuşii şi al şlamului dens de la SE Paroşeni

DISTRIBUIȚI

Pentru inginerii şi echipele de muncitori de pe şantierul din incinta SE Paroşeni, a doua lună a acestui an a consemnat intensificarea vizibilă a ritmului de lucru. Un asemenea fapt l-ar mira, eventual, doar pe un novice. Pentru cineva care este la curent cu ceea ce se execută, sub coordonarea bucureştenilor de la SC Tecnoservice SA, este un lucru normal. Anticipat, de fapt, dacă avem în vedere că, încet, încet, ne apropiem de termenul de finalizare al celor două moderne instalaţii care răsar în partea din spate a incintei uzinei.

Luni, aproape de zece,
când am ajuns la termocentrală, eram mai mult ca sigur că pe domnul ing. Octavian Dobrescu, şeful de şantier, nu-l voi găsi în birou. Aşa a şi fost. Ca atare, după ce m-am echipat corespunzător, m-am dus, împreună cu domnul inginer Cristian Purcaru, în zona de lucru în care domnia sa ne comunicase că se află. Aşa am ajuns la instalaţia de transport cenuşă. Nu mi-a fost greu, ca să-mi dau seama că aici este punctul de lucru al unei mobilizări maxime. Mi-am amintit că, luna trecută, domnul ing. Dobrescu îmi spusese că, undeva la finele lui ianuarie, vor veni echipe de muncitori gorjeni care au sarcina de a executa ceva complex. Oamenii au sosit la timp, aşa că muncitorii de la Grimex Tg. Jiu erau şi ieri pe poziţie.

Ceea ce e de reţinut
este faptul că, în acelaşi ritm ca acela de luni, s-a lucrat şi în cele două zile de dinainte. Sâmbătă şi duminică. Operaţiunea, pentru care a fost adusă o macara de mare capacitate, a constat în întinderea ansamblului de ţevi al instalaţiei de transport cenuşă de la ventilator la rezervorul de cenuşă. Dar şi a aceleia care, urcând pe absorber, asigură aerisirea celor două silozuri de cenuşă. Era mişcare şi la electrofiltre, ceva mai încolo de silozuri. Câteva echipe lucrau, în acest sector, la montarea instalaţiei de răcire a uleiului hidraulic. Aici vor fi montate valvele, aflate, deocamdată, în clădirea DSS-ului, care poartă inscripţia “Made in USA”. Daţi-mi voie ca, la final, să trag linie: de concluzie. Peste tot pe unde am trecut, ieri dimineaţă, am văzut numai şi numai meseriaşi concentraţi pe ceea ce aveau de făcut. Fiecare ştia ce are de executat şi toţi de acolo profitau din plin de vremea prielnică de lucru. Asta înseamnă să lucrezi la sau pentru o societate serioasă şi binecunoscută pe plan intern şi internaţional cum este SC Tecnoservice Bucureşti SA.

de Gheorghe OLTEANU

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii