Retezatul Hațeg, / Virtual câștigătoare a Ligii a IV-a

Retezatul Hațeg, / Virtual câștigătoare a Ligii a IV-a

DISTRIBUIȚI

Sezonul 2018-2019 din Liga a IV-a de fotbal Hunedoara se apropie de final, din actualul sezon au mai rămas doar trei etape.

Un meci așteptat
Cel mai așteptat meci al rundei din Liga a IV-a la fotbal a fost cel de la Brad, dintre echipa locală Aurul și liderul competiției, Retezatul Hațeg. În cazul unei victorii, coroborată cu foarte probabilul succes al brădenilor din restanța de acasă cu Jiul Petroșani (una dintre codașele competiției), Aurul s-ar fi apropiat de cei de la Hațeg la un singur punct, iar celelalte echipe din frunte, respectiv Gloria Geoagiu și Inter Petrila, la trei. Nu a fost, însă, așa, meciul de la Brad încheindu-se la egalitate, scor 2-2. În urma acestui rezultat, Retezatul Hațeg, cu 45 de puncte, are cinci „lungimi” față de urmăritoare. Mai mult, echipa din Hațeg este virtual câștigătoare a Ligii a IV-a de fotbal Hunedoara, deoarece, din cele trei etape rămase de disputat, mai are de jucat de două ori pe teren propriu, cu Jiul și Universitatea Petroșani, și o dată în deplasare, la LPS Cetate II Deva, toate aceste echipe fiind în partea inferioară a clasamentului.

Luptă pentru podium
În atare condiții, a rămas deschisă lupta pentru ocuparea celorlalte poziții de pe podiumul de premiere, pentru cele două locuri rămase disponibile fiind în cursă cinci echipe. Pe locul al doilea se află, cu 40 de puncte, Gloria Geoagiu. Care a pierdut un meci capital în lupta pentru câștigarea campionatului, cu scorul de 2-1, pe terenul celor de la Inter Petrila. Victoria a fost mai mult una de orgoliu pentru petrileni, care au urcat pe poziția a treia.
Aurul Brad este pe locul al patrulea, cu 37 de puncte. De grupul acestor trei formații se poate apropia și CSM Vulcan. Care, deși era pe șase, cu 35 de puncte, putea ajunge la 38, în urma disputării restanței de pe teren propriu, care a avut loc aseară, după închiderea ediției, în compania celor de la Universitatea Petroșani, locul 11, penultimul, cu 7 puncte.
Cu șanse de a prinde un loc pe podium este și Șoimul Băița, locul al cincilea, cu 36 de puncte, care, în etapa a XVIII-a, a reușit scorul etapei, învingând acasă, cu scorul de 7-0, pe LPS Cetate II Deva, formație care ocupă poziția noua, cu 14 puncte.
În partea inferioară a clasamentului, Dacia Orăștie și-a consolidat poziția a șaptea în ierarhie, având acum 24 de puncte, după victoria clară înregistrată pe teren propriu, cu scorul de 4-0, în fața „lanternei roșii,” Victoria Călan.
Într-un derby al orgoliilor din Vale, Jiul Petroșani, locul 9, penultimul, cu 12 puncte, a învins, acasă, cu 3-0, rivala locală Minerul Uricani, rămasă, în continuare, pe poziția a opta, cu 19 puncte.
Etapa viitoare, cea de-a XIX-a, antepenultima a campionatului, care se va desfășura la finele acestei săptămânii programează  jocurile:  Retezatul Hațeg – Jiul Petroșani, Universitatea Petroșani – Aurul Brad, Gloria Geoagiu – Șoimul Băița, LPS Cetate II Deva – CSM Vulcan, Victoria Călan – Inter Petrila și Minerul Uricani – Dacia Orăștie.

Jiul – lideră la junior
Competiția juniorilor pare a fi mai interesantă pe final. Jiul Petroșani conduce în continuare, cu 48 de puncte, după ce a învins, acasă, cu 2-0, pe Minerul Uricani (locul 11, cu 9 puncte). Echipa din Vale se poate distanța în frunte, având o restanță de disputat, în deplasare, la Aurul Brad (locul 7, cu 26 de puncte), echipa din nordul județului pierzând, acasă, în etapa a XVIII-a, cu 4-3, în fața celei de-a doua clasate, Retezatul Hațeg, care are 45 de puncte.
Pe trei este LPS Cetate Deva (43 de puncte), după victoria, cu 4-3, din deplasarea de la Șoimul Băița (locul 10, cu 17 puncte). În apropierea podiumului este CSM Vulcan (locul 4, cu 41 de puncte), care a jucat, ieri, după închiderea ediției, restanța de acasă cu următoarea clasată, Universitatea Petroșani (28 de puncte). Jumătatea superioară a ierarhiei este completată de Dacia Orăștie (locul 6, tot cu 28 de puncte, dar golaveraj inferior față de Universitatea), care a câștigat, cu 4-1, jocul de acasă cu Victoria Călan, ultima clasată și la juniori, cu doar 4 puncte. În fine, într-un joc de mijlocul ierarhiei, Inter Petrila, locul opt, cu 20 de puncte, a fost învinsă, acasă, cu 3-2, de următoarea clasată, Gloria Geoagiu (18 puncte). În week-end se vor desfășura meciurile etapei a XIX-a, după același program ca în campionatul de seniori, dar în deschiderea respectivelor jocuri.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii