Rechizite pentru minţi iscusite – donează pentru ca mințile mici dar iscusite...

Rechizite pentru minţi iscusite – donează pentru ca mințile mici dar iscusite să poată ajunge geniale

DISTRIBUIȚI

Organizaţia Caritas Alba Iulia şi librăria Diverta desfăşoară a III-a ediţie a campaniei „Rechizite pentru minţi iscusite”, la Jiul Shopping Center, pe parcursul lunii septembrie. Campania este o idee strălucită, care nu pretinde decât foarte puțin de la noi toți, astfel încât elevii geniali ai Văii să poată învăța fără a simți presiunea neajunsurilor materiale.

Campania este destinată strângerii de rechizite şcolare pentru copiii care provin din familii cu potenţial economic scăzut, dar care au rezultate şcolare remarcabile. Practic, ce trebuie să faci este să cumperi rechizite, atât cât îți permite buzunarul, pe care să le donezi. Ele vor ajunge la elevii care nu-și pot permite rechizite.

„Sunt foarte mulţi copii aflaţi în imposibilitatea de a începe anul şcolar din cauza lipsei de rechizite. Astfel, unele învăţătoare sunt puse în neplăcuta situaţie de a nu putea lucra cu aceşti copii la clasă, pentru că aceştia nu au efectiv cele necesare pe bancă. Pe lângă faptul că procesul de învăţare este obstrucţionat, aceşti copii sunt afectaţi din punct de vedere emoţional, consecinţele pe termen lung fiind destul de grave. Pe termen scurt, riscul abandonului şcolar este iminent. Credem în spiritul de solidaritate al cetăţenilor, demonstrat şi în ediţiile anterioare ale campaniei, care prin donaţiile făcute le oferă o şansă acestor copii, fiind pe de altă parte o investiţie în viitorul comunităţii”, a declarat Nicu Rotaru, asistent social principal, Caritas Alba Iulia.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii