Reabilitarea străzii Gheorghe Doja din Colonia Petroșani a fost și ea scoasă la...

Reabilitarea străzii Gheorghe Doja din Colonia Petroșani a fost și ea scoasă la licitaţie

DISTRIBUIȚI

Modernizare străzii Gheorghe Doja din Colonie a fost scoasă la licitație de Primăria Petroșani. Contractul include atât partea de proiectare, cât și cea de execuție. Valoarea estimată a proiectului este de 571.434 lei.

Având în vedere că strada Gheorghe Doja are o cotă de nivel inferioară cotei de nivel a municipiului, lucrările care se execută trebuie să țină cont de asigurarea curgerii apelor pluviale. Preluarea apelor pluviale și descărcarea lor trebuie asigurată astfel încât să nu se creeze condiții de formare a acumulărilor de apă sau inundarea gospodăriilor existente în zonă.
Documentațiile tehnice care se vor întocmi trebuie să respecte cerințele de accesibilitate ale persoanelor cu dizabilități și să asigure conceptul de proiectare pentru toate categoriile de utilizatori. Se vor realiza proiectul tehnic, măsurători topografice, detaliile de execuție, autorizarea lucrării, devizul general.
Se va îmbunătăți calitatea carosabilului, a trotuarelor, capacitatea portantă a străzilor. Vor fi două benzi de circulație, se va asigura colectarea și evacuarea apelor de pe partea carosabilă prin realizarea de rigole; se vor amenaja trotuarele, acum practic nedelimitate, se vor amenaja căile de acces către gospodăriile existente. Amenajarea intersecțiilor între străzi și a drumurilor laterale, executarea lucrărilor de siguranță rutieră, respectiv marcaje și indicatoare sunt cuprinse şi ele în proiect.
Strada Gheorghe Doja are o lungime de lungime de 375 m, asfalt se va așeza pe 300 m, iar alți 75 de metri vor fi îmbrăcați cu pietriș. În primă fază se vor realiza desfaceri, demolări, săpături, apoi se va trece la lucrările de asfaltare. Dar până la lucrările efective va trebui să se finalizeze procedura de licitație, apoi să fie ales constructorul. Depunerea ofertelor se finalizează în data de 31 august. Dacă licitația nu va întâmpina probleme, contestații, și constructorul se va putea stabili repede, lucrările ar putea începe anul acesta. După semnarea contractului câștigătorul are 4 luni la dispoziție să predea lucrarea.

Alina PIPAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii