Răspunsul primit de deputatul Ilie Toma la interpelarea sa legată de recalcularea...

Răspunsul primit de deputatul Ilie Toma la interpelarea sa legată de recalcularea pensiilor: „În acest moment se fac probe de toleranţă la acel soft”

DISTRIBUIȚI

Deputatul social-democrat hunedorean Ilie Toma a fost multă vreme șeful Casei Județene de Pensii Hunedoara.

Tocmai de aceea, probabil fiind vorba și de un „defect profesional”, nu uită de sesizările cetățenilor ce-i trec pragul biroului parlamentar din Hunedoara și care întreabă chestiuni legate de pensii, de recalcularea lor, de Legea Pensiilor, sau de mult discutata Lege 221/2018 pentru modificarea și completarea Legii 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, lege adoptată și publicată în Monitorul Oficial pe data de 2 august 2018. Și pentru că mai multă lume l-a întrebat ce-i cu „celebrul” soft al programului ministerului de profil, pliat pe această Lege 221, unde multă lume așteaptă recalcularea pensiei și primirea drepturilor bănești legale, deputatul hunedorean a crezut de cuvință că cel mai în măsură – și așa este și logic – este să întrebi direct de la sursă, printr-o interpelare parlamentară.
„În acest moment se fac probele de toleranță la acel soft. Exact așa este răspunsul Ministerului Muncii și al Casei Naționale de Pensii Publice, dat prin factorii decidenți și prin conducătorii acestor instituții. Eu ca deputat nu am nicio competență pentru a rezolva mai repede problema acelui soft. Noi, parlamentarii, putem face interpelări ca să primim răspunsuri pentru oameni. În acest mod, oarecum, să-i ținem într-o anumită presiune, zic eu pozitivă și constructivă, pe factorii decidenți. Dar mai spun și faptul că ceea ce am avut noi, deputații, de făcut, pe această lege, am făcut până în acest moment. Abia aștept și eu, ca și oamenii, ca Legea 221 să fie pusă în aplicare și oamenii să-și primească drepturile care li se cuvin. Pe de altă parte, după numărul de dosare existent, cred că în maxim 6-7 luni aceste pensii ar trebui să fie recalculate. Această lege va fi dusă până la capăt, așa cum trebuie, și oamenii își vor primi într-un final toate drepturile câștigate. Această lege a fost votată, a fost acceptată, și nu de bani se pune problema, cum mai vehiculează unii sau alții. Problema e doar de acel soft și de numărul de dosare ce trebuie calculate. Dar, peste un an, poate și mai repede cu câteva luni, cu siguranță acest subiect nu va mai exista, deoarece legea va fi aplicată și toate dosarele încheiate”, a declarat marți pentru Ziarul Văii Jiului, din Capitală, deputatul Ilie Toma.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii