Unii șoferi se urcă fără probleme și băuți și fumați la volan

Unii șoferi se urcă fără probleme și băuți și fumați la volan

DISTRIBUIȚI

În perioada 19-21.06.2019, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră pe drumurile deschise circulaţiei publice din judeţul Hunedoara, efectivele de poliţie rutieră din cadrul Serviciului Rutier Hunedoara au desfăşurat acţiuni pentru depistarea şi sancţionarea conducătorilor auto care au consumat alcool şi substanţe interzise. În urma acţiunii, poliţiştii au aplicat 207 de sancţiuni contravenţionale.

 De asemenea, poliţiştii au reţinut 29 permise de conducere, din care 13 pentru consum de băuturi alcoolice, 16 pentru alte abateri. Au fost constatate 4 infracţiuni din care 2 pentru consum de alcool şi 2 pentru consum de substanţe interzise şi au fost retrase 16 certificate de înmatriculare.

Exemplificări :

  1. În data de 21.07.2019, ora 03:21, un bărbat în vârstă, de 36 ani, din municipiul Deva, judeţul Hunedoara , a condus un autoturism înmatriculat în Bulgaria, pe Calea Zarandului din municipiul Deva, judeţul Hunedoara, fiind testat cu aparatul Drugtest, rezultatul fiind pozitiv în cazul unei substanţe interzise.

Acesta a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge și urină în vederea stabilirii substanțelor consumate.

În cauză s-a întocmit dosar penal conform art. 336, alin.1 din Codul Penal.

  1. În data de 21.07.2019, ora 03:10, un bărbat de 37 ani din municipiul Deva, judeţul Hunedoara, a condus un autoturism pe strada Mihai Eminescu, din municipiul Deva, judeţul Hunedoara, iar în urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat o valoare de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la spital, unde i s-a recoltat o probă biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, acesta refuzând recoltarea celei de-a doua probe.

În cauză s-a întocmit dosar penal conform art. 336, alin. 1 din C.P..

  1. În data de 21.07.2019, ora 00:29, un tânăr în vârstă de 29 de ani, din Deva, a condus un autoturism pe strada Mihai Eminescu din municipiul Deva, judeţul Hunedoara, fiind testat cu aparatul Drugtest, rezultatul a fost pozitiv în cazul unor substanţe interzise.

Acesta a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge și urină în vederea stabilirii substanțelor consumate.

În cauză s-a întocmit dosar penal conform art. 336, alin.1 din Codul Penal.

 

  1. În data de 21.07.2019, ora 17:55, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Orăștie, au oprit pentru control o autoutilitară condusă de un bărbat în vârstă de 34 de ani, din municipiul Orăștie, judeţul Hunedoara .

Întrucât conducătorul auto prezenta halenă alcoolică acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o alcoolemie de 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care în conformitate cu prevederile legale, acesta a fost condus la spital unde i s-au recoltat două probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei .

 

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii